marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2012

„Acest proiect de lege transformă sectorul energetic într-un fel de AGA în care preşedintele României numeşte membrii. Devine un fel de companie prezidenţială în care preşedintele României stabileşte felul în care este reglementat domeniul, împotriva tuturor principiilor europene”, a declarat varujan Vosganian joi, într-o conferinţă de presă, referindu-se la noile legi ale energiei.

Potrivit proiectului legii, conducerea viitoarei agenţii naţionale de reglementare în domeniul energetic, adică preşedintele, vicepreşedintele şi cei cinci membri ai consiliului de reglementare vor fi numiţi de către preşedintele României, iar Parlamentul îi va putea numai audia în comisiile de specialitate – „un rol de-a dreptul batjocoritor” – a spus Vosganian.

Liberalul a declarat  că persoanele numite pe perioade de 5-7 ani în conducerea viitoarei agenţii de către preşedinte nu vor putea fi schimbate decât în situaţii de incompatibilitate sau dacă încalcă legea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Vosganian s-a referit şi la criteriile de selecţie a celor care vor conduce această agenţie, arătând că legea permite să fie numite persoane cu numai cinci ani de experienţă în domeniul economic, „adică aproape oricine”.

„În România nu va putea reglementa în domeniul energetic în următorii şase ani decât cine vrea preşedintele României, Traian Băsescu „.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: