sâmbătă

22 iunie, 2024

29 iulie, 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat vineri că țara sa este pregătită să înceapă transporturile de cereale din porturile de la Marea Neagră. Ucraina, spune Volodimir Zelenski, așteaptă doar un semnal din partea Națiunilor Unite și Turciei pentru a începe transporturile.

Potrivit Reuters, președintele Volodimir Zelenski a vizitat portul Chornomorsk de la Marea Neagră, care a fost blocat de Rusia, pentru a vedea stadiul pregătirilor pentru transporturile de cereale în baza acordului intermediat de ONU și semnat în Turcia săptămâna trecută.

„Partea noastră este pe deplin pregătită. Am trimis toate semnalele către partenerii noștri – ONU și Turcia, iar armata noastră garantează situația de securitate”, a spus Volodimir Zelenski.


„Ministrul infrastructurii este în contact direct cu partea turcă și cu ONU. Așteptăm un semnal de la ei că putem începe”, a precizat președintele Ucrainei.

Acordul de la Istanbul privind exportul de cereale a fost semnat pe 22 iunie. Centrul de control de la Istanbul, care va conduce și coordona procesul, a fost inaugurat în urmă cu 2 zile. În acest centru activează oficiali ONU, turci, ruși și ucraineni.

Exporturile de cereale ar trebui să înceapă din porturile ucrainene Odesa, Pivdenny și Chornomorsk.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: