miercuri

25 mai, 2022

Volkswagen va desființa mii de locuri de muncă și dezvoltă producția de vehicule electrice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 martie, 2019

Grupul german Volkswagen AG a anunţat că îşi va reduce forţa de muncă, iar banii economisiţi vor susţine proiectele de dezvoltare a producţiei de vehicule electrice.

Economiile realizate prin diminuarea cu 5.000 până la 7.000 de locuri de muncă se vor ridica la 5,9 miliarde de euro anual şi ar urma să se facă, preferabil, prin pensionări.


Astfel, rata de profit operaţional al afacerii brandurilor principale Volkswagen (VW) ar creşte până la 6%, potrivit Reuters.

Circa 11.000 de angajaţi ai Volkswagen sunt eligibili pentru pensionare în 2019, dar compania vrea să înfiinţeze 2.000 de locuri de muncă în sectorul cercetare & dezvoltare.

Cel mai mare producător auto european intenţionează să reinvestească economiile în dezvoltarea maşinilor electrice, inclusiv ca răspuns la scandalul emisiilor în care a fost implicat, potrivit Deutsche Welle.

Compania va investi 19 miliarde de euro în următoarii 5 ani pentru producerea vehiculelor electrice, ca să ajungă să producă 22 de milioane de vehicule electrice în următorii 10 ani.


Producerea unui model electric presupune cu 30% mai puţin efort decât în cazul maşinilor care au motoare cu combustie internă, potrivit datelor companiei.

În prezent, VW are peste 600.000 de angajaţi în toată lumea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Grupul Volkswagen a înregistrat o creştere de 6% a profitului net, până la 12,15 miliarde de euro peste estimările analiştilor. Veniturile au urcat până la 235,8 miliarde de euro.

Volkswagen au vândut anul trecut 10,8 milioane de vehicule pe plan global, cu cele 12 branduri ale din portofoliu, care include Skoda, SEAT, Audi şi Porsche.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: