miercuri

17 aprilie, 2024

15 martie, 2023

Volkswagen a anunţat marţi un plan de investiții de 180 de miliarde de euro între 2023 şi 2027, sumă din care mai mult de două treimi vor fi alocate ”electrificării şi digitalizării”. Gigantul auto german a raportat un profit operaţional de 22,5 miliarde de euro pentru anul trecut, în creştere cu 13% faţă de 2022.

Livrările de baterii şi vehicule electrice (BEV) au crescut cu 26%, mai scrie Reuters, prleuată de News.ro. Expansiunea BEV a fost determinată de o creştere de 68% în China, în timp ce compania a finalizat şi electrificarea fabricii sale din Chattanooga, Tennessee.

Numărul total al livrărilor a scăzut cu 7%, până la 8,3 milioane de vehicule în 2022, iar fluxurile de numerar nete ale diviziei de automobile au scăzut la 4,8 miliarde de euro, de la 8,6 miliarde de euro în 2021. În raportul anual de marţi, compania a atribuit acest lucru ”unei creşteri a capitalului de lucru din cauza problemelor legate de lanţul de aprovizionare şi logistică, în special spre sfârşitul anului”, şi a estimat că acest lucru ar trebui ”în mare măsură inversat” în cursul anului 2023.

(Citește și: „Subvențiile: Volkswagen ar putea alege SUA în defavoarea Europei pentru fabrica de baterii„)


CEO Oliver Blume a declarat că Volkswagen ”a stabilit ţinte clare şi ambiţioase şi a luat deciziile necesare pentru a eficientiza procesele” în 2022, în timp ce anul care urmează va fi ”decisiv” pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale grupului.

Arno Antlitz, directorul financiar şi directorul operaţional al Grupului Volkswagen, a spus că poziţia financiară puternică a companiei ar trebui să îi permită ”să continue să investească în electrificare şi digitalizare”, chiar şi într-un ”mediu economic provocator”.

”Avem rate ale dobânzilor în creştere şi cererea generală scade uşor din perspectiva clientului, din perspectiva pieţei, dar, pe de altă parte, încă activăm într-un mediu, într-o economie, care este caracterizată de oferta (de semiconductori) care încă nu este suficientă”, a declarat Antlitz pentru CNBC, adăugând că această penurie globală de semiconductori se atenuează.

”Pe baza acestui fapt, avem un registru de comenzi care este de aproape 1,8 milioane de maşini. Pe baza produselor noastre puternice, a mărcilor puternice şi a acelui registru de comenzi, suntem destul de încrezători pentru 2023.”


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: