vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 februarie, 2011

Companiile Orange România şi Vodafone România au fost amendate cu 63 milioane euro, de către de Consiliul Concurenţei, pentru abuz de poziţie dominantă.

Amenda-record a fost decisă de Consiliul Concurenţei în urma a două investigaţii declanşate la finalul anului 2009 privind înţelegeri ale operatorilor de telefonie pe piaţa produselor preplătite.

Prima investigaţie a fost lansată în urma unei plângeri şi a vizat o posibilă înţelegere între Orange şi distribuitorii acesteia de a nu vinde produse către anumiţi agenţi economici.


Cea de-a doua anchetă a Consiului, din oficiu, se referă la presupuse practici anticoncurenţiale prin stabilirea preţurilor de revânzare şi înţelegeri între agenţii economici implicaţi pe lanţul de distribuţie Orange, Vodafone şi Cosmote.

De asemenea, Consiliul analizează, din anul 2006, un posibil abuz de poziţie dominantă al companiilor Orange, Vodafone şi Romtelecom, aceasta din urmă controlând operatorul de telefoie mobilă Cosmote.

În urma investigaţiilor efectuate la sediile celor trei operatori de telefonie şi ale unor distribuitori de produse pre-pay, Orange, Vodafone şi Cosmote riscă amenzi ce pot ajunge la 10 la sută din cifra de afaceri.

Companiile în cauză pot contesta în justiţie amenda Consiliului Concurenţei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: