Vladimir Putin vrea să fie și senator pe viață - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Vladimir Putin vrea să fie și senator pe viață

2 noiembrie, 2020

O nouă lege care urmează să fie adoptată rapid de Parlamentul rus l-ar face pe Vladimir Putin senator pe viață, după ce va părăsi funcția de președinte al țării.

Proiectul de lege, care arată că persoanele care au oferit „un serviciu remarcabil ţării” primesc statut de senator pe viață, ar garanta pe viitor actualului președinte imunitatea juridică și alte avantaje ale funcției, potrivit Mediafax.

Proiectul apare la doar patru luni după ce Rusia a schimbat constituţia pentru a-i permite lui Vladimir Putin să dețină funcţia de preşedinte până în 2036.


Această schimbare, în urma unui vot la nivel naţional văzut în Occident ca fiind nelegitim, a fost interpretată pe scară largă ca un mesaj că actualul președinte rus căută să rămână la putere până la vârsta de 83 de ani.

Mişcarea surpriză din acestă săptămână poate fi un semn că Putin intenţionează să numească un succesor în viitorul apropriat. Totuşi cel mai probabil mişcare este o poliţă de asigurare în cazul în care este forţat să plece de la putere sau pleacă din pricina unor probleme medicale.

Potrivit noilor reguli, Putin va putea deveni senator pe viaţă în termen de trei luni de la părăsirea preşedinţiei. Schema va permite celor care au oferit „un serviciu remarcabil ţării” să capete statutul de senator pe viață, o mişcare care poate permite recompense celor mai apropiaţi prieteni ai președintelui.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Vladimir Putin este deja cel mai longeviv lider de la Kremlin, de la Stalin încoace.


El a preluat preşedinţia rusă de la Boris Eltîn în ultima zi a anului 1999 – şi a fost şef de stat de atunci, cu excepţia a patru ani când a fost prim-ministru între 2008-2012, când aliatul său Dmitri Medvedev a preluat temporar funcţia.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr