miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 decembrie, 2017

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis omologului său sirian Bashar al-Assad într-o felicitare de Anul Nou că Rusia va continue să sprijine eforturile Siriei de a-şi apăra suveranitatea, a anunţat sâmbătă Kremlinul, potrivit Reuters.

Putin a subliniat că Rusia ”va continua să acorde orice fel de asistenţă Siriei în protejarea suveranităţii statale, unităţii şi integrităţii teritoriale, în promovarea unui proces politic de reglementare a crizei, precum şi în eforturile de restabilire a economiei naţionale”, transmite Kremlinul într-un comunicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La începutul lunii decembrie, președintele Vladimir Putin a dispus începerea retragerii în garnizoane a forţelor ruse staționate în Siria, dar a precizat că Rusia îşi va menţine ”în mod permanent” baza aeriană Hmeymim, din provincia siriană Latakia, şi baza navală de la Tartous.


Rusia şi-a lansat primele atacuri aeriene în Siria în septembrie 2015, în cea mai mare intervenţie militară a sa din Orientul Mijlociu din ultimele decenii, înclinând balanţa conflictului în favoarea președintelui Assad.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: