miercuri

18 mai, 2022

Vladimir Putin pare să dea înapoi: anunţă retragerea trupelor de la graniţa de est a Ucrainei şi le cere separatiştilor pro-ruşi să amâne referendumul de secesiune

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 mai, 2014

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri că Rusia şi-a retras trupele de la graniţa estică a Ucrainei, informează agenţiile internaţionale de presă. În plus, într-o conferinţă susţinută alături de preşedintele OSCE, liderul de la Kremlin le-a cerut separatiştilor pro-ruşi să amâne referendumul de la Doneţk, programat duminică.

„Ni s-a spus tot timpul că trupele noastre de la frontiera ucraineană îngrijorează: le-am retras, ele nu se mai află astăzi la frontiera ucraineană, dar acolo unde se află îşi derulează exerciţiile obişnuite”, a explicat Vladimir Putin.

Anunţul lui Vladimir Putin nu a fost, însă, confirmat deocamdată şi de partea ucraineană.


Liderul rus a mai surprins cu alte două declaraţii, făcute cu aceeaşi ocazie. Acesta s-a pronunţat în favoarea alegerilor prezidenţiale din Ucraina, programate pentru 25 mai.

„Scrutinul prezidenţial din Ucraina reprezintă un pas în direcţia cea bună. Dar votul nu va decide nimic dacă nu vor fi protejate drepturile tuturor cetăţenilor”, a arătat preşedintele Putin programat pentru 11 mai privind „declaraţia de independenţă” a republicii autoproclamate Doneţk.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Le cerem reprezentanţilor din sud-estul Ucrainei să amâne referendumul prevăzut pentru 11 mai, pentru a crea condiţiile necesare dialogului”, a declarat Vladimir Putin.

Referendumul din 11 mai e considerat de comunitatea internaţională drept ilegal.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: