sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 mai, 2018

Vladimir Putin a depus luni, la Kremlin, jurământul pentru un nou mandat de șase ani în fruntea Rusiei. Primul act emis după depunerea jurământului a fost cel prin care l-a propus, din nou, în funcţia de premier pe Dmitri Medvedev. Duma de Stat urmează să accepte marți candidatura lui Medvedev.

Potrivit Reuters, Vladimir Putin a depus jurământul în sala Andreyevsky a Palatului Kremlin, cu mâna pe un exemplar aurit al Constituției. Acesta a jurat, din nou, să servească poporul rus, să-i apere drepturile și libertățile și să apere suveranitatea Rusiei.

Vladimir Putin a depus acest jurământ la două luni după ce peste 70 % din votanți l-au susținut pentru un al patrulea mandat de președinte.


Evenimentul a fost precedat de semnificative proteste organizate la Moscova, în week-end, după ce principalul său oponent, Alexei Navalny, a fost împiedicat să participe la aceste alegeri.

Sâmbătă, sute de susținători ai lui Navalny au fost arestați de trupele de menținere a ordinii în timpul protestului organizat sub sloganul „Putin nu este țarul nostru”. Printre cei reținuți de poliție s-au numărat și copii.

„Consider datoria mea și scopul vieții mele să fac tot ce îmi stă în putere pentru Rusia, pentru prezentul său și pentru viitorul său. Sunt extrem de conștient de responsabilitatea enormă față de fiecare dintre voi, față de Rusia. Voi face totul pentru a crește puterea, prosperitatea și gloria Rusiei. Toată frumusețea și toată forța noastră stă în autenticitatea noastră culturală și în unitatea noastră”, a spus Vladimir Putin, la ceremonia de învestitură.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Vladimir Putin, care are 65 de ani, își începe acest mandat cu un sprijin popular puternic, dar cu o economie slăbită de o confruntare costisitoare cu Vestul.


Constituția Rusiei îl împiedică sa candideze la un nou mandat în 2024, dar Vladimir Putin a mai ocolit o prevedere similară în trecut, când a ales un mandat intermediar de premier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: