marți

16 iulie, 2024

25 martie, 2020

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri amânarea referendumului pentru modificarea Constituţiei din cauza epidemiei de coronavirus, anunță DPA.

Decizia de amânare a referendumului demonstrează că pandemia de coronavirus afectează puternic Rusia, anulând în acest fel eforturile propagandistice ale Kremlinului.

Anunțul președintelui a fost făcut într-o intervenție televizată, fără a prezenta o posibilă altă dată, în care a cerut poporului să stea în case pentru a diminua riscul de contactare a virusului.


Actualul mandat prezidenţial expiră în 2024. Vladimir Putin a lansat în ianuarie o reformă constituţională la care a adăugat în martie un amendament conform căruia ar putea rămâne preşedinte încă două mandate, fiindcă cele de până acum nu vor mai fi luate în considerare.

Conform legislaţiei actuale, şeful statului rus nu poate fi ales de mai mult de două ori consecutiv. Reforma, contestată de opoziţie, ar trebui validată printr-un „vot popular”, care fusese programat pe 22 aprilie.

În urmă cu 4 zile, televiziunea bulgară a difuzat un interviu cu prof. Dimitri Edelev, principal vector de comunicare în Rusia pe tema coronavirus, în care acesta asigura: ”Noi știm ce medicație combate coronavirus și avem suficiente medicamente. Astăzi, în Rusia, pentru că știm exact ce trebuie făcut, nu înregistrăm nicio îmbolnăvire acută, nici măcar un singur pacient nu are nevoie de ventilație”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: