vineri

26 aprilie, 2024

15 iunie, 2019

“În legătura cu speculaţiile apărute în presă despre aşa-zisa dispariţie a liderului PDM, precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa” – Este informația publicată înr-un comunicat pe site-ul PD, dar care nu a fost transmis pe mail-ul redacțiilor.

Serviciul de presă al formațiunii, care nu a precizat și țara în care a plecat Vladimir Plahotniuc, a lansat cu această ocazie și un apel, ”să fie evitate speculaţiile şi informaţiile neverificate”.

Comunicatul, scrie Unimedia, a fost publicat vineri noaptea, la 1.30. Liderul PD este, oficial, divorțat. El are 2 copii, care de mai multă vreme locuiesc în Elveția, acolo unde Plahotniuc deține mai multe proprietăți, printre care o vilă amplasată chiar pe malul lacului Geneva.

Aglomerație pe rutele externe


Imediat după anunțul PD că se retrage de la guvernare a fost o adevărată aglomerație de chartere pe aeroportul din Chișinău. Mai multe avioane private, relatează presa moldoveană, ar fi decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău cu destinaţiile Moscova, Odessa, Kiev  şi Londra.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a precizat în conferință de presă cu unul dintre avioane, care a ajuns în Rusia, avea la bord mai mulți membri ai familiei lui Ilan Shor, primar de Orhei și lider al partidului Shor, formațiune aflată sub influența lui Plahotniuc. Un alt avion a plecat cu apropiați ai lui Plahotniuc.

Andrei Năstase a anunțat că un al treilea avion și-a anunțat zborul după ce autoritățile vamale au constatat că persoanele care urmau să plece aveau interdicție judecătorească să părărească țara.

„Nu prea sunt locuri pe pământ unde se pot ascunde. O să ajungem să avem și noi o procuratura independentă, care într-un moment va cere extrădarea lor și o să fie sancționați. Am văzut, de exemplu, niște politicieni români care au mers în Costa Rica și au fost extrădați. Nu prea sunt locuri pe pământ unde se pot ascunde… Foarte important acum este să pornim pe urmele banilor și să încercăm să-i recuperăm”, a declarat premierul Maia Sandu, întrebată despre persoanele care au fugit sau vor fugi din Republica Moldova odată cu schimbarea puterii de la Chișinău.

Cum se pleacă din guvern- cu tot cu scaun


După ce Guvernul Pavel Filip din Republica Moldova și-a anunțat demisia, un bărbat, cel mai probabil fost angajat al Guvernului a fost surprins cum scoate din sediul executivului un scaun, transmite TV8.

Întrebat de reporter al cui e scaunul, bărbatul a răspuns: ”Este al meu. Îl iau cu mine, la mine acasă.”

SUA salută decizia PDM și precizează că monitorizează îndeaproape evoluțiile

În legătură cu această schimbare, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a salutat sâmbătă decizia Partidului Democrat din Moldova (PDM) de a se retrage de la guvernare în favoarea premierului Maia Sandu și a coaliției formate de Parlamentul ales în mod democratic.

”Solicităm reținere în această perioadă de tranziție. Statele Unite va continua să monitorizeze îndeaproape evoluțiile din Moldova și vor rămâne angajate să colaboreze cu toți moldovenii, pe măsură ce construiesc un viitor mai prosper și mai democratic”, se arată în comunicatul emis de instituție.

Prima ședință a noului guvern organizată în sediul instituției

Prim-ministrul Maia Sandu și întregul cabinet au sosit la sediul Guvernului Republicii Moldova, acolo unde nu se mai găsesc forțele speciale de Poliție care, toată săptămâna trecută, au ”apărat” guvernul impus de Curtea Constituțională. Funcționarii au dorit să intre în clădire prin ușa principală, însă aceasta a fost blocată, ei fiind nevoiți să intre în guvern prin intrarea din spate.

Componența Guvernului Maia Sandu este:

  • Viceprim-ministru și Ministrul Afacerilor Interne – Andrei Năstase;
  • Viceprim-ministru pentru reintegrare – Vasile Șova;
  • Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene – Nicolae Popescu;
  • Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului – Georgeta Mincu;
  • Ministerul Apărării – Pavel Voicu;
  • Ministerul Economiei și Infrastructurii – Vadim Brânzan;
  • Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării – Liliana Nicolăescu-Onofrei;
  • Ministerul Finanţelor – Natalia Gavrilița;
  • Ministerul Justiţiei – Stanislav Pavlovschi;
  • Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Ala Nemerenco.
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: