vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2020

Fost ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloş, Vlad Voiculescu și-a lansat vineri candidatura pentru Primăria Capitalei și proiectul ”Bucureşti, capitala oamenilor buni”.

Prezent la eveniment, Dacian Cioloș a precizat că acest demers este unul preliminar desemnării candidatului unic USR-Plus, care va fi decis prin sistemul de vot indicativ.

Proiectul lui Vlad Voiculescu – ”Bucureşti, capitala oamenilor buni” – se bazează pe patru principii esenţiale: curăţenie, calitate, control şi colaborare.


”Orice plan serios pentru dezvoltarea unui oraş începe şi se termină cu oamenii. (…) Peste cinci luni putem să alegem o nouă echipă la Primăria Bucureşti şi să dea tonul de acolo”, a spus Vlad Voiculescu, care consideră că Admnistraţia Firea ”conduce oraşul pe contrasens”.

”Această administrație conduce orașul pe contrasens. Acolo unde este nevoie de investiții serioase se oferă vouchere. Acolo unde este nevoie de servicii sanitare de calitate se oferă excursii în Grecia, luminițe sau târguri- lucruri care sunt frumoase, dar nu sunt esențiale. Niciodată lucrurile esențiale nu au fost mai departe de administrația Bucureștiului decât sunt acum”, a spus Vlad Voiculescu

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a explicat că Vlad Voiculescu a fost cel mai tânăr ministru din Cabinetul său şi l-a ales, nu pentru că făcea parte din sistemul sanitar, ci pentru că se implicase în sistem,. ”Cei care s-au perindat pe la Primăria Bucureşti nu s-au dus acolo ca să facă, ci ca să fie văzuţi”, a spus Dacian Cioloş, afirmând că Primăria Capitalei a fost tratată de mulţi politicieni drept ”rampă de lansare”.

Potrivit lui Dacian Cioloş, Bucureştiul trebuie să fie acum ”o rampă de lansare a bunului simţ şi a responsabilităţii”.


”Bucureştiul are nevoie de un om care să adune în jurul lui oameni, o echipă. Bucureştenii au nevoie de oameni cu idei. (…) Îl susţin pe Vlad Voiculescu pentru că sunt convins că are capacitatea de a aduna oameni care să facă lucruri pentru oameni”, a mai spus Dacian Cioloş.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fostul premier consideră că, dacă la alegerile locale din 2020 sistemul de vot nu se va schimba este obligatoriu ca opoziția să susțină un candidat comun împotriva PSD în București. Dacian Cioloș nu vrea însă ca acest candidat să fie rezultatul negocierilor politice, ci al deciziei populare (alegeri primare) luate în baza unor dezbateri deschise, transparente.

În acest scop, Dacian Cioloș a invitat PNL să își anunțe candidatul, care să participe la dezbateri cu ceilalți candidați.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: