vineri

12 aprilie, 2024

14 noiembrie, 2022

Aşezat în întuneric şi înconjurat de lumânări, miliardarul excentric Elon Musk a oferit luni, la summitul de afaceri desfăşurat în Bali pe marginea summitului G20, o viziune a viitorului care include ființe extraterestre, tuneluri adânci şi călătorii turistice cu rachete, informează AFP, preluat de Agerpres.

Purtând o cămaşă tradiţională indoneziană din batik, miliardarul, proprietar al Twitter, s-a adresat virtual participanţilor la summit, pe un ecran negru fiind vizibile doar faţa şi mâinile lui Musk.

Preluarea Twitter i-a crescut volumul de muncă

„Am avut o pană de curent cu trei minute înainte de acest apel. De aceea sunt complet în întuneric”, i-a explicat el magnatului indonezian Anindya Bakrie, care a moderat discuţia.


Întrebat de ce nu a vizitat insula tropicală indoneziană, noul patron al Twitter a glumit spunând că „volumul său de muncă a crescut mult în ultima vreme” după preluarea platfomei.

(Citește și: Joe Biden îngrijorat că Elon Musk a cumpărat Twitter, care „împrăștie minciuni în toată lumea”)

Miliardarul nu a vorbit prea mult despre achiziţia sa controversată, care a inclus în special concedierea a mii de angajaţi şi introducerea unei versiuni pe bază de abonament.

El a declarat însă că este în favoarea dezvoltării videoclipurilor pe Twitter şi a monetizării conţinutului pentru creatori.

Tuneluri pentru a combate traficul aglomerat

Conversaţia s-a îndreptat apoi spre tuneluri săpate adânc pentru a combate blocajele din trafic, traversarea lumii cu o rachetă în mai puţin de o oră şi descoperirea de viaţă extraterestră în spaţiu.


„Poate că vom găsi civilizaţii extraterestre sau vom descoperi civilizaţii care au existat în urmă cu milioane de ani”, a declarat Elon Musk.

Patronul Tesla s-a entuziasmat apoi cu privire la avantajele tunelurilor în raport cu maşinile zburătoare pentru a rezolva problema ambuteiajelor.

„Vehiculele electrice şi tunelurile sunt cu siguranţă un răspuns la cea mai gravă congestie posibilă în orice oraş, pentru că poţi adăuga oricâte straturi de adâncime doreşti până când congestia este rezolvată”, a explicat Elon Musk.

Pe întuneric, înconjurat de lumânări

Dincolo de viziunea sa „optimistă” asupra viitorului Indoneziei ca ţară în curs de dezvoltare, conversaţia s-a axat pe perspectivele sale originale şi îndrăzneţe pentru viitorul Terrei.

Jakarta l-a invitat pe Musk să folosească Indonezia ca loc de lansare pentru racheta sa SpaceX, subliniind avantajele unei amplasări în apropierea Ecuatorului.

Cel mai bogat om din lume a declarat că şi-ar dori să vadă dezvoltarea unor baze de lansare a rachetelor în întreaga lume, care ar permite oamenilor să călătorească „până în cealaltă parte a lumii” cu de 20 de ori viteza sunetului.

„Cred că ar deschide cu adevărat lumea dacă ai putea călători oriunde în mai puţin de o oră”, a subliniat Elon Musk.

Cu toate visele sale îndrăzneţe despre viitor, antreprenorul nu s-a putut abţine să nu glumească, atrăgând atenţia că el însuşi este la mila capriciilor energetice ale planetei.

„Mă uit la acest video şi este atât de ciudat. Stau aici, pe întuneric, înconjurat de lumânări”, s-a amuzat miliardarul.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: