Virgil Popescu, ministrul Economiei: Sunt interesat să atragem investitorii care vor să plece din China - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Sunt interesat să atragem investitorii care vor să plece din China

25 aprilie, 2020

România este interesată să atragă investitorii care vor să se retragă din China, o tendință tot mai pronunțată, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-un interviu pentru Bloomberg.

”Sunt interesat, în calitate de ministrul al Economiei, ca în perioada următoare să atragem investitori care vor să-și relocheze afacerile din China”, a declarat Virgil Popescu.

El a precizat că această criză sanitară a arătat cât suntem de dependenți de China, motiv pentru care ar trebui încurajată producția în interiorul Uniunii Europene.

(Citiți și: ”Relocarea afacerilor din China – cu cât mai mari, cu atât mai greu de mutat; Cea mai probabilă destinație – Asia de Sud”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Economia României nu va mai fi la fel după încetarea carantinei. Producţia locală trebuie să crească pentru a asigura securitatea aprovizionării cu alimente, utilităţi şi echipamente medicale, în eventualitatea unor noi crize în viitor, a mai declarat ministrul Economiei.

”Este clar că trebuie să ne regândim producţia industrială. Ne vom concentra pe sectoarele care demonstrau semne încurajatoare chiar înainte de criză: energie, petrochimie şi apărare”, a spus Virgil Popescu.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr