duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 aprilie, 2020

România este interesată să atragă investitorii care vor să se retragă din China, o tendință tot mai pronunțată, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-un interviu pentru Bloomberg.

”Sunt interesat, în calitate de ministrul al Economiei, ca în perioada următoare să atragem investitori care vor să-și relocheze afacerile din China”, a declarat Virgil Popescu.

El a precizat că această criză sanitară a arătat cât suntem de dependenți de China, motiv pentru care ar trebui încurajată producția în interiorul Uniunii Europene.

(Citiți și: ”Relocarea afacerilor din China – cu cât mai mari, cu atât mai greu de mutat; Cea mai probabilă destinație – Asia de Sud”)


Economia României nu va mai fi la fel după încetarea carantinei. Producţia locală trebuie să crească pentru a asigura securitatea aprovizionării cu alimente, utilităţi şi echipamente medicale, în eventualitatea unor noi crize în viitor, a mai declarat ministrul Economiei.

”Este clar că trebuie să ne regândim producţia industrială. Ne vom concentra pe sectoarele care demonstrau semne încurajatoare chiar înainte de criză: energie, petrochimie şi apărare”, a spus Virgil Popescu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: