joi

27 ianuarie, 2022

Viena, cel mai bun oraş de locuit în 2018

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 august, 2018

Viena a fost desemnată cel mai bun oraş de locuit în 2018 în topul The economist Intelligence Unit, depăşind oraşul australian Melbourne, care a ocupat prima poziţie în ultimii şapte ani.

Urcarea pe primul loc a Vienei este în strânsă legătură cu numărul scăzut de atacuri teroriste din Occident în acest an precum şi de rata scăzută a infracţionalităţii.

Viena şi Melbourne au avut punctaj maxim pentru sistemul de sănătate, educaţie şi infrastructură. Deşi Melbourne s-a situat mai bine la capitolul cultură şi mediu, a contat mai mult faptul că Viena a depăşit oraşul australian la stabilitate.


După Viena şi Melbourne, în primele zece se află: Osaka, Calgary, Sydney, Tokyo, Toronto, Copenhaga şi Adelaide.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe ultimul loc între cele 140 de orașe aflate în clasament se află capitala Siriei, Damasc. Clasificate drept cele mai puțin locuibile orașe, după Damasc urmează Dhaka (Bangladesh). Lagos (Nigeria), Karachi (Pakistan), Port Moresby (Papua Noua Guinee), Harare (Zimbabwe), Tripoli (Libia), Douala (Camerun), Algiers (Algeria) și Dakar (Senegal).

The economist precizează că raportul tinde să favorizeze oraşele de dimensiuni medii din ţările bogate, cu o densitate mică a populaţiei. Oraşele mai mari şi mai aglomerate tind să aibă o rată a infracţionalităţii mai ridicată.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr