vineri

26 aprilie, 2024

24 februarie, 2021

„Nu vreau să uităm de cele 2 Românii, eu militez pentru echitate. Vorbim de meseriile viitorului, dar avem copii lăsați în trecut. Știm bine că lucrurile nu stau la fel în rural și în urban. În rural, educația digitală a fost o utopie”, a spus Mihaela Nabăr. 

Digitalizarea educației în România a fost văzută ca soluție de avarie, nu am făcut un pas în spate, nu am văzut nevoile, cum putem să ne adaptăm, cum să ne transformăm din transmițători de conținut în creatori de conținut – consideră directorul executiv al fundației World Vision Romania. 


Aceasta a mai detaliat o serie de aspecte despre situația copiilor din mediul rural: „Avem copii care trăiesc la limita sărăciei. INS confirmă: Doar 36% dintre copii din rural merg la școală. Procentul celor care ajung să facă performanță într-o meserie e mic, doar 36% dintre copii din rural rămân în sistemul de educație.

8 din 100 termină o facultate. Ar trebui să ne uităm cum să aducem copii din rural la facultate, ei nu au resurse. Nu e o chestiune pe care o decid ei. World Vision România implementează un program pentru copii de clasele 9-12, îi ajutăm să meargă la școală pe cei care au probleme. Am constatat că dacă oferim șanse egale copii noștrii se transformă și 80% dintre copii din rural, care ar avea șanse, ar putea ajunge la facultate”.

Situația pe timpul pandemiei s-a agravat. 40% dintre copii din zone vulnerabile nu au participat la școală în ultimul an. 

„Noi susținem educația remedială, pentru că problemele din acest an se suprapun celor mai vechi și vor conduce la clivaje și mai mari. Noi și înainte de pandemie aveam 44% analfabeți funcționali. După pandemie cred că putem vorbi, există acest pericol, nu de analfabeți funcționali, ci de analfabeți, punct”, a explicat Nabăr. .


Intervenția integrală de la conferință poate fi urmărită aici: 

Propunerea World Vision constă în transformarea profesorului în creator de conținut. Fundația are parteneriate cu antreprenori, cu Universități, iar componenta de digitalizare este introdusă de 7 ani. Se încearcă astfel transformarea educației digitală într-o soluție de educare a copiilor indiferent de mediu. 

„Am reușit să facem asta la nivel restrâns, pentru că și resursele noastre sunt limitate. Programul Școala din Valiză și-a dovedit utilitatea în pandemie. Avem 6.000 de profesori în programul nostru, avem modul de educație interactivă, ne-am uitat la competențele care se cer pentru formatori. Profesorii au avut nevoie de suport, fără de care nu ar fi putut să treacă peste obstacolele școlii online”

Parteneri ai conferinței: Parteneri: BCR, World Vision Romania, Avocatnet.ro, EduPedu / Moderator: Andreea PAUL, INACO

Articolul cu transmisia video integrală a evenimentului și cele mai importante declarații ale speakerilor poate fi găsit aici: https://cursdeguvernare.ro/inscrieri-deschise-conferinta-examenul-de-absolvire-a-pandemiei-18-februarie-participa-ministrul-sorin-cimpeanu.html

Articolul cu sinteza ideilor prezentate de speakeri, aici: https://cursdeguvernare.ro/educatia-la-examenul-de-absolvire-a-pandemiei.html

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: