miercuri

30 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 februarie, 2021

Elisabeta Moraru, country manager, Google România a vorbit la conferința „Examenul de absolvire a pandemiei: Skill-urile de bază garantate de sistem, pe care tinerii trebuie să le aibă la intrarea în economia viitorului iminent” despre cum vede Google ecosistemul din preuniversitar în viitor și care sunt îmbunătățirile pe care le pregătește pentru platformele cu rol educațional.

Aceasta a explicat că, acum, soluțiile, instrumentele, platformele pe care le pune la dispoziție Google gratuit au la bază zone pentru care să fim accesibili oriunde și oricând. Rolul pe care îl vede compania în zona educațională este să ajute profesorii cu instrumente ușor accesabile, pentru a crește productivitatea și eficiența lor și să ajute zona de IT, pentru că avem nevoie de instrumente foarte ușor de folosit.


„Mai vrem să răspundem câteva lucruri care au la bază familia. Părinții să aibă vizibilitate și să comunice cu toți actorii din educație. Elevii au nevoie de instrumente care să le faciliteze învățarea în timpul lor, modul lor de învățare, care este foarte diferit, de la copil la copil”, a spus Elisabeta Moraru.

Intervenția VIDEO integrală, aici:

Platformele nu rezolvă totul, a subliniat country managerul Google. Nu rezolvă oportunitatea de a folosi metodele  digitale pentru a stârni curiozitatea copilului. Ea a oferit un exemplu de proiect – Eroii internetului – cu un element de bază – securitatea activității în internet a unui minor. Acesta se adresează părinților, profesorilor și elevului. Pentru că și părintele  trebuie să dobândească unele competențe pentru a superviza activitatea pe internet a unui copil.


„Google nu gândește tehnologia ca pe un instrument care înlocuiește profesorul la clasă. Scopul nostru este să ajutăm profesorul, nu să-i setăm profesorului modul în care gândește pedagogia. Produsele noastre îi sunt puse la dispoziție pentru ca el să decidă cum le folosește”, a mai spus Elisabeta Moraru.

—–

Parteneri ai conferinței: Parteneri: BCR, World Vision Romania, Avocatnet.ro, EduPedu / Moderator: Andreea PAUL, INACO

Articolul cu transmisia video integrală a evenimentului și cele mai importante declarații ale speakerilor poate fi găsit aici:

LIVE VIDEO Conferința „Examenul de absolvire a pandemiei”, 18 februarie. Participă ministrul Sorin Cîmpeanu

Articolul cu sinteza ideilor prezentate de speakeri, aici:

Ce COMPETENȚE îi GARANTEAZA unui absolvent ȘCOALA de azi, pentru a face față economiei de peste 5-10-15 ani?

 

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: