sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 martie, 2022

Preşedintele Vladimir Putin, care încearcă să elimine orice disidență internă după invadarea Ucrainei, i-a caracterizat miercuri pe ruşii pro-occidentali drept „trădători ai naţiunii” care ”nu pot trăi fără stridii și libertate de gen”.

El a promis că va scăpa țara de ”gunoaie și trădători”.

„Occidentul va încerca să se bazeze pe așa-zisa coloană a cincea, pe trădătorii națiunii, pe cei care câștigă bani aici, cu noi, dar locuiesc acolo. Când spun trăiesc acolo, nu mă refer la sensul geografic al cuvântului, ci la gândurile lor”, a spus Vladimir Putin într-o intervenție televizată, potrivit CNN.


Termenul „coloana a cincea” se referă de obicei la simpatizanţii inamicului şi are originea în perioada Războiului Civil Spaniol.

Sancțiunile occidentale, asimilate pogromurilor antisemite

Tot în discursul susținut miercuri, președintele Rusiei a declarat că sancțiunile impuse de Occident împotriva țării sale sunt asemănătoare cu pogromurile antisemite.

„Masca de decență a Occidentului a căzut și a început să acționeze într-un mod odios. Există paralele evidente cu pogromurile antisemite”, a spus Vladimir Putin.

„În multe țări occidentale, oamenii sunt supuși unei persecuții reale doar pentru că sunt din Rusia, li se refuză îngrijirea medicală, li se dau afară copiii din școli, părinții lor își pierd locurile de muncă și li se interzic muzica, cultura și literatura rusă”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a continuat în același ton, comparând acțiunile ucrainenilor cu încercările naziștilor de a face cât mai multe victime, înainte de înfrângere.

„Lovesc fără discernământ, cu fanatism și frenezia celor condamnați, la fel ca și fasciștii, care în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich au încercat să tragă cu ei în mormânt cât mai multe victime nevinovate”, a spus el.

Liderul rus, ale cărui forţe s-au blocat în Ucraina şi a cărui ţară se confruntă cu un dezastru economic din cauza sancţiunilor occidentale, a învinuit adesea influenţele occidentale pentru măsurile care îi afectează ţara.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: