luni

11 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 martie, 2021

 

Directorul executiv al Rombat, Alin Ioaneș, consideră că România este în pericol să rateze startul ”revoluției energetice” dacă nu va utiliza fondurile PNRR pentru a sprijini domenii care creează plusvaloare.


”Bateriile litiu-ion ar trebui să fie un subiect strategic național. Vorbim de revoluție energetică la început de secol XXI. Privind la industia în care activez pot spune că statele din jur au furat startul, sunt investiții masive în Ungaria, Polonia. Noi nu suntem jucători în acest domeniu, deși avem elemente de tradiție pe care le-am putea utiliza”, afirmă Alin Ioaneș.

Intervenția VIDEO integrală aici:

Principalele declarații ale lui Alin Ioaneș:

  • Vorbim de un energy storage revolution, o goană după metode de stocare a energiei. Ne lipsesc 3 mari piloni – viziune, strategie, execuție. De aici problema de a identifica soluții în anumite zone.
  • Da, avem sume importante în PNRR, dar e important să știm cum utilizăm banii, să prioritizăm, să alocăm bani în zone care ne vor aduce plus valoare. Vorbim de revoluție energetică la început de secol XXI. Cred că aici am pierdut startul. Privind la industia în care activez pot spune că statele din jur au furat startul, sunt investiții masive în Ungaria, Polonia. Noi nu suntem jucători în acest domeniu, deși avem elemente de tradiție pe care le-am putea utiliza.
  • Avem în derulare o linie de producție a bateriilor litiu-ion la București și cred că asta ar trebui să fie subiect starategic la nivel național. Investiții în vecini – se construiesc alianțe, se fac investiții strategice, care conturează evoluțiile pe termen mediu și lung. Putem fi parte și noi dar, repet, trebuie să avem viziune, strategie și execuție.
  • Rombat este o companie care vine din perioada comunistă, dar este printre puținele care reușește să parcurgă toate perioadele tulburi și să se reinventeze permanent. Și acum facem asta pentru că vrem să ne poziționăm în dinamica și în evoluția pieței energetice.
  • De multe ori pare că ne uităm prea mult în trecut și nu ne uităm suficient la viitor, la perspective – să nu pierdem momentul. Suntem aici să vorbim de proiecte viitoare – bateriile litiu-ion, un proiect ambțios, sunt convins că vom mai auzi de acest proiect.

Citiți și prezentarea scrisă a lui Alin Ioaneș AICI.


Parteneri ai conferinței: UiPath, Raiffeisen Bank, Deloitte România

Partener media: Avocatnet.ro

Articolul cu transmisia video integrală a evenimentului și cele mai importante declarații ale speakerilor:

LIVE: Conferința „Strategia economiei românești în deceniul care va schimba lumea: Planul de reziliență”

Articolul cu sinteza ideilor prezentate de speakeri:

PNRR România – prima dezbatere publică pe draftul de la care sperăm demarajul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: