vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 septembrie, 2011

Preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, susţine că ar fi benefic în demersul României de aderare la spaţiul Schengen ca autorităţile de la Bucureşti să ceară o poliţie europeană la frontieră.

„Ar trebui să avem curaj şi ar trebui să nu ne mai ţinem atât de mult de principii oarecum depăşite şi să cerem la graniţa Romaniei şi evident a Bulgariei, a Poloniei, o poliţie europeană. Deci nu ar fi niciun fel de problemă pentru suveranitatea României dacă la graniţa României cu Moldova sau cu Ucraina ar fi şi funcţionari olandezi, sau danezi, sau francezi, sau englezi, în orice alt fel. În acest fel, în mod sigur partenerii noştri europeni ar avea încredere”, a afirmat Ponta luni la RFI.

Liderul PSD a adăugat că această propunere a mai fost făcută în trecut, înainte de aderarea României la Uniunea Europeană, şi de fostul ministru de interne social-democrat Ioan Rus.


Potrivit lui Victor Ponta, în afară de Olanda şi Finlanda care şi-au exprimat public opoziţia faţă de aderarea României la Schengen, mai sunt şi alte ţări care au aceleaşi probleme pe această temă.

„La mod neoficial multe alte ţări au probleme identice, pentru că sunt conduse de partide de dreapta, sunt conduse de partide care într-un mod oarecum, aşa, paradoxal, dar sunt colege de familie politică exact cu PDL. Noi nu avem probleme cu Spania sau cu puţinele ţări care mai au guverne de stânga”, a spus preşedintele PSD, care şi-a exprimat totuşi speranţa că România va fi primită în spaţiul Schengen în primăvara lui 2012.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: