Creşterea costului forţei de muncă, triplă față de creșterea economică și în contradicție cu scăderea productivității muncii

Costul orar al forţei de muncă a crescut în trimestrul III 2019 cu 13,18% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, potrivit datelor publicate de INS.… Mai mult›
04.12.2019
Și o veste bună: „Inflaţia industrială” a scăzut puternic

Indicele preţurilor producţiei industriale (IPPI) a scăzut cu peste patru puncte procentuale pe parcursul ultimelor 12 luni, de la 6,38% în octombrie 2018 la doar… Mai mult›
03.12.2019
Proiectul finlandez: Compromis european pentru Bugetul multianual UE. Cine pierde, cine câștigă – punctele sensibile

Președinția finlandeză a Consiliului UE a finalizat, după lungi negocieri cu statele membre, propunerea unui acord pe marginea următorului Cadru Financiar Multianual al Uniunii. Documentul… Mai mult›
03.12.2019
Cum conduci și dezvolți un oraș ca Oradea: Interviu Ilie Bolojan. ”Asumă-ți măsurile de dezvoltare, nu pe cele populare”

Doar 2-3 idei din amplul interviu cu Ilie Bolojan, primarul minicipiului Oradea – un oraș în care, dacă ajungi, ai impresia că ești, deja în… Mai mult›
03.12.2019

Victor Ponta, despre modificarea Codului Penal: Eram la Johannesburg, Parlamentul are dreptul să legifereze
de Vladimir Ionescu 12.12.2013
Premierul Victor Ponta a declarat joi că știa intenția Parlamentului de a adopta o lege de amnistiere și grațiere, dar nu avea cunoștință despre modificarea Codului Penal, iar marți, când s-au făcut modificările, el se afla la Johannesburg, nu în Camera deputaților.
Victor Ponta a declarat joi că știa de o un singur proiect, referitor la justiție, din cele aflate marți pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, și anume despre proiectul amnistierii și grațierii, pe care-l consideră bun, cât timp nu se referă la infracţiuni de violenţă şi de corupţie.
Despre celelalte – cele două proiecte de modificare a Codului penal și proiectul legii lobby-ului, nu știa nimic, și, în plus, nici nu se afla în Parlament, ci la Johannesburg, unde participa la comemorarea lui Nelson Mandela.
”Despre celelalte nu am știut, dar Parlamentul de aia legiferează”, a explicat premierul, adăugând, referitor la criticile ambasadelor străine la București: ”Faptul că Parlamentul legiferează sunt drepturi constituționale. Parlamentul face foarte bine că legiferează. Nu cred că vreo ambasadă europeană contestă dreptul de a legifera”, a adăugat Victor Ponta.
În opinia sa, atât modificările la Codul Penal, cât și legea amnistierii și grațierii, trebuie analizate și şi cu alte instituţii cu atribuţii în domeniu, precum Ministerul Justiţiei (care a dat aviz negativ pe legea amnistierii și nu a știut nimic despre intervențiile pe Codul Penal – n. red.), Consiliul Superior al Magistraturii (căruia nu i s-a cerut avizul, deși acesta era obligatoriu, chiar dacă el este doar consultativ – n. red.), şi Parchetul General.
De asemenea, a mai spus premierul Victor Ponta a spus că este necesară și consultarea Comisiei Europene, premierul insistând însă că dreptul de legiferare îi aparține Parlamentului României.
Cât despre reacțiile din presă și societatea civilă, Victor Ponta consideră că este vorba despre o ”isterie” și o ”propagandă mincinoasă” potrivit căreia s-ar fi intenționat desființarea DNA.
19.12.2013, 5:10 pm
Dincolo de mesajul moderat pe care Victor Ponta il transmite, exista si specificul replicii contra lui Traian Basescu. De fapt, toate actiunile care par contra presedintelui, sunt in favoarea lui.
http://www.obiectiv.info/ponta-acciza-pe-carburanti-se-amana-pana-pe-31-martie-basescu-aproba-bugetul_27134.html