marți

28 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2016

ponta probleme

UPDATE: Premierul a fost audiat aproximativ o oră și jumătate și a ieșit din sediul instituției având aceeași calitate – de martor.

Fostul premier Victor Ponta este audiat în calitate de martor la DNA Oradea, în dosarul vicepreședintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor, acuzat de șantaj și de folosirea influenței avute în partid (președinte al organizației locale a PSD), pentru a-și numi niște apropiați în funcții din structura ANAF și a Administrației Județene a Finanțelor Publice.


În același dosar este urmărit penal și deputatul Andrei Dolineaschi, fost secretar general PSD, care a intervenit pe lângă “factori de decizie din ANAF” pentru ca persoanele apropiate lui Mircea Govor să ocupe funcții de conducere în structuri din subordinea MF.

Prin numirile respective, Mircea Govor își dorea, potrivit procurorilor anticorupție, “să obțină/mențină protecția societăților comerciale controlate de el și familia sa din partea organelor fiscale din județul Satu Mare și obținerea unor beneficii personale sau pentru filiala partidului pe care-l conducea la nivel local (bani)”.

În același dosar a fost audiat la DNA, la sfârșitul anului trecut, și președintele PSD, Liviu Dragnea, tot în calitate de martor.

Mircea Govor este cerectat în arest preventiv.


Fostul premier Victor Ponta este urmărit penal doar în dosarul Turceani – Rovinari (alături de fostul ministru Dan Șova), caz ce a și fost trimis în judecată în septembrie 2015.

Victor Ponta şi senatorul Dan Şova au fost trimişi în judecată pe 17 septembrie, premierul fiind acuzat de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte comise în urmă cu opt ani, în calitate de avocat.

ANAF s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 126.979,73 lei față de inculpatul Șova Dan-Coman și cu suma de 51.321,80 lei față de inculpatul Ponta Victor-Viorel.

Numele său mai apare însă și în alte dosare: cel al lui Sebastian Ghiță (cu fondurile europene din Prahova, dosar în care este urmărit penal și cumnatul lui Victor Ponta – Iulian Herțanu), și în cel al fostul președinte CJ Mehedinți, Adrian Duicu, acuzat și el de mai multe fapte de corupție. Printre altele, Adrian Duicu ar fi aranjat, din anticamera premierul Ponta, promovarea la centru a fostului șef de poliție Mehedinți Ștefan Ponea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: