luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 decembrie, 2011

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au decis, joi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului localităţii Snagov, Muşat Apostol, a edilului comunei Jilava, Adrian Mladin, precum şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, acuzaţi de fapte de corupţie.

Potrivit Agerpres, instanţa a mai decis emiterea unui mandat de arestare preventivă şi pentru finul primarului comunei Jilava Ovidiu Szasz.

În schimb, CAB a respins propunerea de arestare preventivă a notarilor Roxana Curpene şi Eugenia Cuţaru şi a luat faţă de acestea măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 29 de zile, începând cu 22 decembrie.


Decizile pot fi atacate cu recurs la instanţa supremă.

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, în timp ce primarul comunei Snagov, Apostol Muşat, este acuzat de infracţiunile de trafic de influenţă, în formă continuată şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Alături de cei doi, procurorii îl mai cercetează pe vicepreşedintele Consiliului judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, acuzat de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

De asemenea, mai sunt cercetaţi şi finul primarului comunei Jilava Ovidiu Szasz, acuzat de complicitate la luare de mită şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Roxana Curpene, notar public, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă şi fals intelectual, în formă participaţiei improprii şi Eugenia Cuţaru, notar public, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la dare de mită şi complicitate la cumpărarea de influenţă.


Viceprşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, şi primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, fuseseră aleşi din partea PNL, dar, recent, au trecut la UNPR.

Şi primarul de la Snagov, Apostol Muşat, provine tot de la Putere, fiind membru PDL.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: