miercuri

17 iulie, 2024

22 martie, 2022

Chiar dacă au depăşit perioadele de raportare, antreprenorii care au aplicat pe Măsurile 1 şi 2 (Capital de lucru) nu vor mai fi nevoiţi să restituie banii la stat, scrie Agerpres.

Anunțul a fost făcut marți de preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Florin Jianu (foto), care susține că această prevedere este inclusă într-o lege care se află la Camera Deputaţilor.

„Avem o veste foarte bună pentru antreprenorii care au aplicat pe Măsura 1 şi Măsura 2. Mulţi dintre ei trebuiau să dea banii înapoi, respectiv aproximativ 5.000 de firme pe Măsura 1 şi estimam un număr similar şi pe Măsura 2.


În Camera Deputaţilor este acum o lege care îi repune în drepturi pe cei care au depăşit acele perioade de raportare, aşa încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să dea banii înapoi. Legea a trecut, săptămâna trecută, de Senat şi a intrat ieri (luni, 21 martie 2022 – n.r.) în Camera Deputaţilor.

Este una dintre legile cerute de noi şi susţinute ca măsură astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să dea banii înapoi”, a spus Florin Jianu.

Pentru Măsura 4.1.1 s-a obţinut din partea premierului Nicolae Ciucă promisiunea publicării Ghidului necesar şi a unui tutorial de utilizare a platformei dedicate.

„Al doilea anunţ pe care vreau să-l fac este legat de Măsura 4.1.1. Am avut de dimineaţă o convorbire telefonică cu prim-ministrul României care mi-a spus faptul că s-a asigurat că astăzi se va publica Ghidul pe această măsură, se va publica şi platforma.

Una dintre problemele menţionate în aceste zile a fost faptul că oamenii nu ştiau cum arată platforma şi că aveau nevoie de o perioadă de testare a acesteia. Se va publica şi un tutorial de aplicare a acestei platforme.

Vreau să anunţ întreprinzătorii asupra faptului că nu s-a schimbat nimic din planul de afaceri din grila de aplicare a Măsurii 4.1.1. Singurul lucru care s-a schimbat e că la punctaje egale se va face o medie ponderată din trei elemente: productivitatea muncii, ponderea echipamentelor şi a utilajelor în grantul total şi numărul locurilor de muncă.


Fiecare dintre aceste trei criterii va conta în proporţie de aproximativ 33% dând astfel şanse egale întreprinzătorilor. De altfel, mandatul nostru de reprezentare a fost votat în Biroul Permanent al Consiliului. E o chestiune pe care nu o susţinem de pe o zi pe alta, ci de patru luni”, a menţionat Florin Jianu.

În toamna anului trecut, preşedintele CNIPMMR afirma că valoarea maximă de un milion de euro a ajutorului de stat care poate fi solicitat de IMM-uri în cadrul Măsurii 4.1.1 – „Investiţii în activităţi productive” ar trebui diminuată până la 200.000 de euro, pentru ca astfel numărul IMM-urilor care pot primi sprijin să crească de la 358 la 1.792.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: