miercuri

24 aprilie, 2024

26 decembrie, 2019

Statul Vatican are în plan înființarea unui comitet olimpic și intenționează ca sportivii săi să se califice la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

În momentul de față, Vatican are echipă de atletism, dar are în plan și dezvoltarea altor sporturi, inclusiv fotbalul feminin. În Vatican se mai practică și taekwondo și cricket

„Sportul profesionist a devenit o industrie. Trebuie să ținem cont de asta. Oamenii sunt atrași de spectacolul din sport și asta contează enorm. Putem ajuta această industrie a sportului să adopte un cod etic”, a declarat Sanchez de Toca, ministrul sportului din Vatican, citat de Eurosport.


„Să punem oamenii în centrul sportului, pentru că sportul trebuie să fie un mijloc, nu un scop. O voce din afara sportului, cum e cea a bisericii, poate ajuta la repoziționarea valorilor de bază”, a mai spus ministrul pontif.

Oficialul statului Vatican a recunoscut, „logic, comitetul nostru va fi mai mult simbolic, pentru că nu pretindem că am putea câștiga medalii. E mai degrabă vorba să demonstrăm că valorile olimpice pot fi împărtășite de creștini”.

Statul Vatican reprezintă biserica catolică și este condus de suveranul pontif, în prezent papa Francisc, un iubitor de fotbal. Vagticanul este o enclavă în Roma, cu o populație de circa 1.000 de locuitori.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: