duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 februarie, 2021

Organizaţia caritabilă a Vaticanului, Caritas Internationalis (CI), a solicitat vineri Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) să organizeze o întrunire a Consiliului de Securitate care să statueze că distribuirea echitabilă a vaccinurilor împotriva noului coronavirus reprezintă o chestiune de securitate globală.

Naţiunile bogate au obligaţia morală de a se asigura că vaccinurile ajung şi la cei săraci, la refugiaţi şi la minorităţi, menționează apelul scris lansat de doi cardinali şi de secretarul general al Caritas Internationalis.

„Solicităm o întrunire a Consiliului de Securitate pentru a aborda chestiunea accesului la vaccinuri ca pe o problemă de securitate globală, prin decizii politice ferme, bazate pe multilateralism”, conform textului citat de Reuters, care este preluată de Agerpres.


„Această pandemie este o problemă de securitate pentru oameni la nivel global, care ameninţă întreaga familie a umanităţii. Abordarea problemei vaccinurilor din perspectiva unei strategii naţionale înguste poate duce la eşecul moral al asigurării nevoilor celor mai vulnerabili oameni de peste tot de pe glob”, se mai arată în apelul semnat de cardinalul Luis Antonio Tagle, preşedinte al CI, de cardinalul Peter Turkson, şeful Departamentului pentru Dezvoltare umană integrală al Vaticanului, precum şi de Aloysius John, secretarul general al CI.

(Citiți și: „Crucea Roșie, plan de 92,5 milioane euro pentru a ajuta la vaccinarea persoanelor din țări sărace”)

Prin acest apel, Vaticanul le mai solicită naţiunilor bogate să şteargă datoriile statelor sărace, astfel încât banii să poată fi folosiţi pentru îmbunătăţirea sistemelor de sănătate din aceste ţări.

De asemenea, Vaticanul le solicită şi producătorilor de vaccinuri să deschidă noi centre de producţie în Africa, Asia şi America Latină pentru a accelera procesul de distribuţie a vaccinurilor către cele mai sărace populaţii.

Statele bogate, care au grijă doar de ele, s-ar putea confrunta cu o altă criză în viitor, dacă naţiunile sărace vor fi neglijate în această perioadă, iar pandemia scapă de sub control în emisfera sudică, se mai precizează în apel.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: