vineri

7 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 mai, 2016

dancuVicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, la Digi 24, că primește în fiecare zi, „cel puțin două-trei informări” cu privire la disfuncționalitățile și corupția din sistemul de stat.

„Primim tot timpul, în fiecare zi, cel puțin două-trei informări legate de administrație, de ce se întâmplă disfuncțional în sistem, de corupția din sistem. De fiecare dată, însă, aceste note (…) au mențiuni la cine a mai fost trimisă nota respectivă pentru că nu e un singur beneficiar al notei, sunt mai mulți beneficiari”, a afirmat vicepremierul Dîncu, în contextul unei discuții despre sistemul de sănătate.

Indirect, Vasile Dîncu recunoaște însă că beneficiarii informărilor transmise de SRI nu au cea mai potrivită reacție: el a admis că dacă informările primite de la SRI referitoare la problemele din sănătate erau valorificate, „dezastrul” din acest domeniu ar fi putut fi evitat.


„Eu cred că (…) ar trebui să ne gândim bine în ce măsură informația sau informările ar trebui transformate și într-un proiect executiv. Una este să informezi și alta este, să spunem, să cauți, prin informare, să previi anumite fenomene. Cred că trebuie discutat asta, la nivelul CSAT se poate discuta și apoi și la nivelul societății civile. Cred că este o temă importantă”, a adăugat vicepremierul.

Vorbind despre experiența personală în materie, Vasile Dîncu a explicat la Digi 24 că atunci când primește note cu semnale despre disfuncționalități din sistem, își notează lucrurile respective și cere o analiză din partea departamentului de resort.

Săptămâna trecută, și președintele Iohannis a abordat în cadrul unei conferințe de presă subiectul informărilor transmise de SRI în cazul Hexi Pharma, afirmând că SRI și-a făcut datoria.

La modul general, președintele a explicat și modul în care valorifică aceste informări. ”Le citesc și mă consider informat”, transmitea Klaus Iohannis.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: