luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iulie, 2012

Plenul Senatului a decis marți seară, întrunit în sesiune extraordinară, revocarea lui Vasile Blaga din funcția de președinte al senatului.

În locul său a fost ales ca președinte al Senatului Crin Antonescu.

Convocarea sesiunii extraordinare la Senat, cu singurul punct al ordinii de zi revocarea lui Vasile Blaga,  a fost făcută marți înainte de prânz de către Biroul Permanent, la care au participat 6 din cei 11 membri. La ora 16, 37 a apărut în Monitorul oficial (proaspăt trecut din subordinea parlamentului în cea a guvernului), iar la ora 17,00 a început ședința de demitere.


În procesul de schimbare a președintelui senatului au fost iognorate procedurile, regulamentele, prevederile constituționale și legile privind funcționarea Senatului. Potrivit articolului 66, alineatul 3 din Constituție, convocarea sesiunii extraordinare se face de către președinteșle Senatului, în cazul de față ar fi trebuit convocată de Vasile Blaga.

Vasile Blaga a anunțat că va ataca decizia la Curtea Constituțională, din cauza modului în care a fost convocată sesiunea extraordinară, cât și din cauză că doi membri ai Biroului Permanent ar fi fost deja demisionari.

Crin Antonescu, președinte al PNL și copreședinte al USL, noul președinte al Senatului, s-a remarcar în Senat prin absenteism: a fost singurul senator cu 0 prezențe la voturile finale, iar în sesiunea trecută a parlamentului a avut absențe chiar mai multe decât senatorul Cătălin Voicu, care s-a aflat un an și trei luni în închisoare.

Prin alegerea în fucnția de președinte al senatului, Crin Antonescu devine astfel al doilea om în stat, după președintele Traian Băsescu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: