duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iunie, 2022

Reprezentanții marelui producător german de baterii electrice Varta a prezentat planurile de dezvoltare în România, premierului Nicolae Ciucă, în întâlnirea de joi de la Palatul Victoria.

Compania cercetează producția de baterii pentru mașini electrice și, la începutul lunii martie, oficiali ai Varta au mai venit și au discutat cu oficiali români despre posibilitatea unei investiții consistente în România în acest sens. Cei români au lansat și estimări de până la un miliard de euro.

Comunicatul de presă al Guvernului nu dă nici un detaliu în urma întâlnirii de azi.


„Premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanța acordată de guvern investiţiilor, în special în domenii cu nivel înalt de tehnologizare, domenii de viitor, care contribuie atât la dezvoltarea economică, precum şi la crearea de noi locuri de muncă”, spune comunicatul.

Varta intră în competiție

Varta ar intra în competiție, în România, cu o altă companie germană, Dräxlmaier, care anunța, în vara anului trecut, că va investi 200 de milioane de euro la Timișoara, în următorii șase ani, în prima fabrică de baterii pentru mașini electrice din România.

Varta a deschis o nouă linie de business pentru  mobilitate electrică în luna februarie, numită Pertrix V. Pertrix V SE, cu sediul social în Ellwangen (Germania).

Compania are România, Varta Microbattery, cu o fabrică de acumulatori baterii la Braşov, care a făcut un profit net de 3,77 milioane de lei, din afaceri de 466 de milioane de lei. Profitul a fost aproape dublu față de cel din 2020, de 19,25 milioane de lei din afaceri de 407 milioane de lei. Compania a primit un ajutor de stat de peste 25 de milioane de lei în 2019.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: