marți

24 mai, 2022

Prima fabrică de baterii pentru mașini electrice din România:  Dräxlmaier va investi la Timișoara 200 mil. euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iunie, 2021

Dominic Fritz Draxlmaier Timisoara
Primarul Timișoareai (centru) și planul fabricii Dräxlmaier de baterii de la Timișoara. Sursa FOTO: Facebook Dominic Fritz

Compania germană Dräxlmaier va investi 200 de milioane de euro la Timișoara, în următorii șase ani, în prima fabrică de baterii pentru mașini electrice din România, a anunțat primarul orașului, Dominic Fritz.

„Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate,  orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Investiția va crea 1.000 de locuri de muncă, a adăugat Dominic Fritz, care sperăsă-l felicite în curând „și pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara”.

Un plan mai vechi penrtu baterii de mașini electrice


Dräxlmaier are în plan cel puțin de anul trecut să construiască la Timișoara prima fabrică de baterii pentru maşini electrice din România. Compania are în România circa 14.000 de angajaţi la unităţile de producţie la Codlea (Braşov), Hunedoara, Piteşti, Satu Mare şi Timişoara.

(Citiți și: „Industria auto a reluat activitatea: ritmul de creștere a producției depinde de cererea din Vest”)

Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de mp de zone de producție, depozite și clădiri de birouri.

Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv.

Viitorul sistem de asamblare a bateriilor va produce pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În mai anul trecut, compania germană a demarat producţia în apropiere de Stuttgart a sistemului de baterii pentru Porsche Taycan, primul automobil sport electric de la Porsche, potrivit ZF.

La începutul anului trecut , Lisa Dräxlmaier Autopart România a solicitat Primăriei Timişoara acordul pentru realizarea unui plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru extinderea zonei industriale din oraş. Compania deţine în Timişoara un teren de 130.000 mp pentru care are un plan de dezvoltare pe o perioadă de 15 ani.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: