Compania germană Dräxlmaier va investi 200 de milioane de euro la Timișoara, în următorii șase ani, în prima fabrică de baterii pentru mașini electrice din România, a anunțat primarul orașului, Dominic Fritz.
„Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.
Investiția va crea 1.000 de locuri de muncă, a adăugat Dominic Fritz, care sperăsă-l felicite în curând „și pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara”.
Un plan mai vechi penrtu baterii de mașini electrice
Dräxlmaier are în plan cel puțin de anul trecut să construiască la Timișoara prima fabrică de baterii pentru maşini electrice din România. Compania are în România circa 14.000 de angajaţi la unităţile de producţie la Codlea (Braşov), Hunedoara, Piteşti, Satu Mare şi Timişoara.
(Citiți și: „Industria auto a reluat activitatea: ritmul de creștere a producției depinde de cererea din Vest”)
Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de mp de zone de producție, depozite și clădiri de birouri.
Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv.
Viitorul sistem de asamblare a bateriilor va produce pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022.
În mai anul trecut, compania germană a demarat producţia în apropiere de Stuttgart a sistemului de baterii pentru Porsche Taycan, primul automobil sport electric de la Porsche, potrivit ZF.
La începutul anului trecut , Lisa Dräxlmaier Autopart România a solicitat Primăriei Timişoara acordul pentru realizarea unui plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru extinderea zonei industriale din oraş. Compania deţine în Timişoara un teren de 130.000 mp pentru care are un plan de dezvoltare pe o perioadă de 15 ani.