miercuri

21 februarie, 2024

6 iulie, 2022

Tribunalul Ilfov a decis eliberarea condiționată a fostului temut lider al PSD Viorel Hrebenciuc și a Mohammad Munaf, complicele lui Omar Hayssam la răpirea jurnaliştilor în Irak. Totodată, Adrian Mititelu Jr, a anunţat că tatăl său, Adrian Marin Mititelu va fi eliberat din închisoare în urma unei decizii a Curţii de Apel Craiova, potrivit Agerpres.

Viorel Hrebenciuc  a executat la Penitenciarul Jilava doar 10 luni din pedeapsa de 3 ani închisoare, primită în septembrie 2021 în dosarul Giga TV.

Pentru a îndeplini condiţiile eliberării condiţionate, Viorel Hrebenciuc a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti şi a obţinut contopirea pedepselor primite în dosarele Giga TV (3 ani) şi cel privind retrocedările ilegale de păduri (2 ani), astfel încât la cele 8 luni executate în primul dosar s-au adăugat alte 10 luni din al doilea dosar.


Mohammad Munaf  executa o condamnare de 10 ani pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

Mohammad Munaf, irakian stabilit în România şi având dublă cetăţenie – irakiană şi americană – a servit drept ghid celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak la sfârşitul lunii martie 2005, fiind ţinut ostatic, la fel ca şi aceştia, timp de 55 de zile.

După eliberarea jurnaliştilor, fiind considerat complicele sirianului Omar Hayssam, cel care a pus la cale răpirea ziariştilor, Mohammad Munaf a fost plasat în detenţie de forţele americane în Irak.

La 5 noiembrie 2020, patronul clubului FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, era condamnat de Curtea de Apel Craiova la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, pedeapsă executată în regim de detenţie.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: