duminică

23 iunie, 2024

19 iulie, 2013

Teroristul sirian Omar Hayssam a fost predat, vineri, Poliției Române, pentru a fi supus pedepsei de închisoare pentru implicarea sa în cazul răpirii jurnaliștilor români în Irak, a informat Administrația Prezidențială.

Hayssam, care fugise în Siria, în iunie 2006, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru terorism, în anul 2008, de către Înalta Curte de Casație, pentru implicarea sa în răpirea a trei jurnaliși români în Irak în anul 2005.

„În dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român”, a precizat purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea.


”Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în această amplă operaţiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmărit cu tenacitate să-l aducă în ţară pe domnul Omar Hayssam pentru ispăşirea pedepsei”, a mai spus Oprea.

Din anul 2008, Omar Hayssam era închis într-un penitenciar din Siria, unde avea de ispășit o pedeapsă.

Președintele Traian Băsescu a avut două întâlniri cu omologul său sirian, Bashar Al-Assad, ultima având loc la București, în anul 2010, când a fost semnat și un tratat de extrădare România-Siria.

De doi ani, Siria este afectată de un război civil sângeros, regimul Al-Assad, dar și oponenții săi sunt acuzați de atrocități împotriva populației siriene.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: