vineri

29 martie, 2024

15 martie, 2021

Fondul suveran rus (RDIF), care a finanțat dezvoltarea vaccinului Sputnik V, a anunţat luni că acest ser anti-Covid va fi produs în UE de firme din Italia, Spania, Franţa şi Germania, în aşteptarea omologării acestuia în Uniunea Europeană.

În momentul de faţă, au loc alte negocieri pentru creşterea producţiei în UE, astfel încât să poată fi asigurate cantități cât mai mari de vaccin pentru aprovizionarea statelor membre, imediat după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va aproba utilizarea serului rusesc Sputnik V, a menţionat într-un comunicat directorul RDIF, Kirill Dmitriev. El nu a oferit numele niciunui producător european de vaccinuri care ar fi încheiat acorduri cu RDIF, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

Fondul RDIF este societatea care a finanţat dezvoltarea vaccinului rus, nu a indicat numele grupurilor europene cu care s-a ajuns la acorduri.


Kirill Dmitriev a adăugat luni că Rusia este gata să „lanseze aprovizionarea ţărilor din UE care vor autoriza Sputnik V în mod independent” de EMA, cum a făcut Ungaria, care administrează încă din ianuarie aceste vaccinuri.

Slovacia a primnit deja primele transporturi cu doze Sputnik, însă așteaptă autorizarea din partea reglementatorului național.

(Citiți și: „Agenția Europeană a Medicamentelor, despre autorizarea în regim de urgență a vaccinului Sputnik: Este ca jucatul la ruleta rusească”)

Compania farmaceutică italo-elveţiană Adienne, prima care a anunțat un acord cu RDIF

Compania Adienne Pharma Biotech este singura firmă europeană ce a dezvăluit până acum colaborarea cu RDIF, o colaborarea ce nu era cunoscut anterior nici Ministerului Dezvoltării Economice și nici Ministerul de Externe din Italia. „Acesta este un acord privat”, a declarat Guvernul italian.

Executivul condus de Mario Draghi intenționează să acţioneze în cadrul strategiei europene de aprovizionare cu vaccinuri, o strategie ce nu include produsul Sputnik.


„Este un acord istoric, care arată starea de sănătate a relațiilor dintre cele două țări ale noastre și subliniază modul în care companiile italiene știu să vadă dincolo de controversele politice”, a declarat președintele Camerei de Comerț Italo-Rusă (CCIR), Vincenzo Trani, implicat în negocierea contractului.

Flacoanele produse la Caponago, în Brianza, Regiunea Lombardia, ar putea fi doar exportate, nu administrate cetățenilor italieni.

Acordul prevede începerea producției „în iulie” pentru un total de „10 milioane de doze până la sfârșitul anului”.

 

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: