marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 decembrie, 2020

Dacă Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) va autoriza pe 23 decembrie vaccinul anti-Covid produs de BioNTech, primele doze vor ajunge în România după câteva zile, iar administrarea lor va începe între Crăciun și Revelion, a declarat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Centrele de vaccinare au fost identificate și sunt în curs de organizare, astfel încât vaccinarea va demara într-o zi, două, după ce vor sosi flacoanele.

Situația centrelor pe fiecare județ va fi clară joi, când va fi raportată lista finală a acestor puncte din spitale.


„Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Prima tranșă, din decembrie, va fi una simbolică și va pleca în aceeași spre toate statele membre a explicat Valeriu Gheorghiță la Digi24. Ea constă în numai 10.000 de doze, ce vor fi folosite pentru vaccinarea a 5.000 de medici și asistente.

Următoarea tranșă, de 600.000 de doze, este programată în luna ianuarie, după care cantitatea va crește cu fiecare lună.

„Din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, a spus Valeriu Gheorghiță.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: