vineri

24 mai, 2024

27 iulie, 2020

Statele Unite şi-au dublat investiţia pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva Covid-19 produs de compania Moderna, vaccin ce intră luni în a treia şi ultima fază a testării clinice.

Guvernul american s-a angajat să suplimenteze cu 472 de milioane de dolari fondurile de 483 de milioane deja anunţate, a anunţat compania Moderna, citată de Agerpres. Suma acordată în plus este neecsară întrucât testele clinice din faza a treia vor fi mult mai ample decât s-a prevăzut inițial – va avea loc pe 30.000 de voluntari, dintre care jumătate vor primi un placebo.

Vaccinul experimental Moderna a creat în prima fază a testării clinice anticorpi pentru toţi cei 45 de voluntari.


SUA au înregistart peste 146.000 de decese până în prezent şi o creştere continuă a noilor cazuri de infectare, iar guvernul american investeşte masiv pentru a găsi o soluţie de imunizare a populaţiei. A alocat deja 1,95 miliarde de dolari pentru a obţine 100 de milioane de doze dintr-un alt potenţial vaccin împotriva noului coronavirus, dezvoltat de alianţa germano-americană Biontech-Pfizer.

La nivel mondial se află în lucru 100 de vaccinuri, dintre care 23 sunt mai avansate și aflate deja în faza testării pe oameni, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Universitatea Oxford și gigantul farmaceutic AstraZeneca ar putea ajunge pe piață în toamnă, la un preț de 2,5 euro doza, a anunțat compania.

Primele fiole vor fi livrate în septembrie – octombrie și se estimează producerea și comercializarea a 2,1 miliarde de doze pentru care există deja angajamente semnate cu SUA, Marea Britanie, Europe’s Inclusive Vaccines Alliance, Coalition for Epidemic Preparedness, Gavi the Vaccine Alliance și Serum Institute of India.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: