vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2021

Vaccinul anti-Covid produs de Johnson & Johnson va ajunge în centrele de vaccinare săptămâna viitoare, a anunțat miercuri Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare. „Foarte probabil vor fi folosite în centre drive, centre mobile și pot să fie alocate și către medicii de familie”, spus medicul.

Acesta este al patrulea ser anti-coronavirus autorizat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), instituție ce a concluzionat miercuri că foartele rare cazuri de tromboze raportate post-vaccinare în SUA reprezintă un risc nesemnificativ, față de beneficii.

Este un vaccin cu vector viral și se administrează într-o singură doză.


„Vaccinul Johnson & Johnson a fost supus în cursul zilei de ieri unei evaluări de farmaco-vigilență de la EMA, s-a transmis că beneficiile depășesc riscurile, există acest semnal de siguranță, așa cum se întâmplă la AstraZeneca. E importantă informarea oamenilor”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Așteptăm comunicat de la Johnson & Johnson în ce privește următoarele livrări de doze, tocmai pentru a avea o predictibilitate și pentru a vedea cum le folosim, dar categoric de săptămâna viitoare ele vor fi puse în centre. Foarte probabil vor fi folosite în centre drive, centre mobile și pot să fie alocate și către medicii de familie. Va fi mult ușurat procesul de vaccinare, pentru că va fi o singură doză”, a mai spus șeful campaniei naționale de vaccinare.

România a primit în urmă cu două săptămâni prima tranșă, de 60.000 de doze, de vaccin Johnson&Johnson.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: