vineri

23 februarie, 2024

25 ianuarie, 2022

Săptămâna viitoare, în prima zi a sesiunii legislative, USR va depune moţiune simplă la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, a anunțat marți deputatul Dănuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al acestei formațiuni. Ministrul Popescu a fost ”total absent şi depăşit de situaţie” în criza facturilor la energie, acuză USR.

Parlamentarii revin, marţi, din vacanţa de iarnă, într-o nouă sesiune parlamentară, ce începe pe 1 februarie şi se va încheia în vară.

”Actuala coaliţie a picat primul mare examen, cel al plafonării preţurilor la energie şi gaze, şi vedem milioane de familii care suferă, iar ei se ceartă”, a declarat Ionuţ Moşteanu.


În această situație de criză ce afectează milioane de români, ”ministrul Energie, Virgil Popescu, a fost total absent şi depăşit de situaţie, deşi este de doi ani de zile în funcţia de ministru”, a mai spus Ionuț Moșteanu.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş l-a atacat și el, marţi, într-o conferinţă de presă, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, și a declarat că liberalul nu mai poate rămâne în funcţie după ”atâtea bâlbe şi atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor”.

”În criza facturilor mărite, nu cred că cineva îşi mai închipuie că ministrul Virgil Popescu mai poate rămâne în funcţie după atâtea bâlbe şi atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor”, a spus preşedintele USR, arătând că ministrul promitea de luni de zile că problemele vor fi rezolvate şi făcea pe eroul d’Artagnan care se bate cu companiile ce măresc facturile”, a mai spus Dacian Cioloș.

Ministrul Virgil Popescu, atacat și de partenerii din PSD

Virgil Popescu a fost atacat și de PSD, partid partener al liberalilor în coaliția de guvernare. Într-un comunicat de săptămâna trecută referitor la proiectul noii OUG pentru stoparea creșterile facturilor la energie și gaze, social-democrații atrăgeau atenția că documentul trebuie modificat pentru ca ordonanța să fie „coerentă și eficientă”.


OUG urma să fie adoptată în ședința de azi (marți, 25 ianuarie), însă PSD a cerut amânarea, pentru a se opera intervențiile pe text solicitate de specialiștii partidului.

Fostul premier Mihai Tudose i-a solicitat și el demisia ministrului Energiei, invocând declaraţiile contradictorii făcute de acesta în scandalul facturilor uriaşe:

„Eu sunt convins că domnul ministru face tot ce poate. Din păcate, cam atâta poate. Şi, cu declaraţiile de azi, cred că e suficient. Cred că ar fi cazul să încercăm şi cu altcineva. Ar trebui să recunoască singur chestia asta”.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a dezavuat afirmațiile lui Mihai Tudose, considerând că intervenția acestuia „nu a fost una pentru normalitate” în coaliție. Pe de altă parte, a adăugat președintele social-democraților, trebuie ţinut cont de expertiza pe care o are Mihai Tudose în domeniul economic şi energetic.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. USR uita un lucru elementar: opinia publica este influentata prea putin de actiunile unei formatiuni politice in plan institutional, intern sau extern.
    Popularitatea-aprecierea se capata printr-o intensa vizibilitate in media, mai ales tv si online.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. USR uita un lucru elementar: opinia publica este influentata prea putin de actiunile unei formatiuni politice in plan institutional, intern sau extern.
    Popularitatea-aprecierea se capata printr-o intensa vizibilitate in media, mai ales tv si online.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: