joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 aprilie, 2020

Persoanele în vârstă ar putea fi nevoite să se izoleze încă până la finalul anului, până când laboratoarele europene vor fi obținut vaccinul contra coronavirusului Covid-19, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene (CE).

„Fără un vaccin, trebuie să limităm cât este cu putință contactul cu persoanele vârstnice. (…) Știu că este dificil și că izolarea este o povară, însă vorbim despre o chestiune de viață și de moarte, trebuie să rămânem disciplinați și să avem răbdare”, a declarat președintele CE, pentru cotidianul Bild, citat de The Guardian.

Ursula von der Leyen și-a mai exprimat speranța că laboratoarele europene să dezvolte un vaccin până spre sfârșitul anului. Pentru a se asigura că oamenii vor fi vaccinați repede, autoritățile sunt deja în discuții cu producătorii pentru a stimula producția la scară largă, a mai precizat oficialul european.


Până atunci, „copiii și tinerii se vor bucura de o libertate de mișcare mai devreme față de persoanele mai în vârstă și față de cei cu condiții medicale pre-existente”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a fost forțată de reacția câtorva state membre să renunțe la prezentarea ”foii de parcurs” de ridicare a restricțiilor împuse de pandemia coronavirus.

Executivul european a încercat în ultimele două săptămâni să preia inițiativa coordonării la nivel european a răspunsului la criza provocată de pandemie, dar state precum Austria, Cehia și Danemarca au prezentat deja planuri de revenire la viața normală, în vreme ce state puternic afectate – Italia și Spania- au anunțat că măsurile severe de limitare a circulației nu vor fi ridicate în viitorul imediat, potrivit Politico.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: