joi

28 martie, 2024

1 octombrie, 2019

Ședința CEX a PSD a fost întreruptă marți seara pentru ca Viorica Dăncilă să poarte o convorbire telefonică cu Ursula von der Leyen, căreia i-a comunicat decizia partidului de a-l nominaliza pe Dan Nica pentru postul de comisar european.

Președintele Comisiei Europene nu ar fi fost încântată de reapariția numelui lui Dan Nica în discuție, motiv pentru care Viorica Dăncilă a revenit cu a treia propunere de comisar: Gabriela Ciot, secretar de stat la MAE.

Președintele Iohannis a cerut premierului să discute miercuri despre noua propunere de comisar, dar premierul Dăncilă a lăsat să se înțeleagă luni seara că nu va merge la consultările convocate la Cotroceni.


Surse din cadrul CEX au declarat pentru Digi24.ro că Ursula von der Leyen i-a cerut Vioricăi Dăncilă să îi trimită și o femeie drept propunere de comisar.

În ședința CEX, Gabrilea Firea ar fi propus-o pe europarlamentarul Claudia Țapardel dar propunerea a fost respinsă la vot.

Numele Gabrielei Ciot ar fi venit din partea Vioricăi Dăncilă și a fost acceptată de liderii PSD ca variantă de rezervă pentru postul de comisar european.


Conform informațiilor de pe site-ul MAE, Melania-Gabriela Ciot (foto) a fost numită în funcția de secretar de stat pentru afaceri europene, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la data de 20 septembrie 2017.

Este membru PSD Cluj din 2004.

Este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, iar în 2015 a obținut abilitarea pentru conducerea de doctorate în domeniul relații internaționale și studii europene. În cadrul Facultății de Studii Europene este Directorul Școlii Doctorale „Paradigma Europeană” (relații internaționale și studii europene) și coordonează programele de masterat Management și negocieri internaționale și europene și Cultural Diplomacy and International Relations.

De asemenea, este coordonatoarea Centrului pentru Negocieri Internaționale și Europene, de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, și a secției de Diplomație Culturală (ICD Berlin, filiala Cluj-Napoca). A obținut un doctorat în Relații Internaționale și Studii Europene (2012, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca) cu calificativul „Summa cum laudae” și un doctorat în Științe ale Educației (2009, Universiteit Ghent, Belgia).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: