vineri

29 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 mai, 2018

UPC România, al doilea cel mai mare operator de cablu local, va intra pe piața serviciilor convergente de telecomunicații odată cu preluarea sa de către Vodafone.

Compania de cablu şi internet, parte a grupului american Liberty Global, a confirmat, miercuri, că acesta a ajuns la un acord definitiv privind vânzarea operaţiunilor sale din Germania, Ungaria, România şi Cehia către grupul de comunicații Vodafone, al doilea cel mai mare din lume.

Tranzacția se ridică la aproximativ 18,4 miliarde de euro și ar putea crea un furnizor de „servicii convergente” de telecomunicații fixe și mobile cu peste 11 milioane de utilizatori și afaceri de peste 900 de milioane de euro, potrivit estimărilor de piață.


„Împreună, UPC România şi Vodafone România vor putea oferi internet broadband la viteze gigabit şi tehnologie 5G în România, contribuind la realizarea obiectivelor strategice de digitalizare pe care ţara noastră şi le-a asumat prin Agenda Digitală”, spune Mihnea Rădulescu, directorul general al UPC România, într-un comunicat.

Negocierile au fost confirmate încă oficial de acum trei luni, iar preluarea operațiunilor Liberty Global din Europa face parte dintr-o strategie mai veche a miliardarului Miliardarul John Malone, care controlează Liberty Global, de vinde afacerile din Europa continentală.

Totdată, grupul britanic Vodafone vrea să se extindă în domeniul serviciilor fixe de internet şi televiziune pentru a nu rămâne în urmă competitiv.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: