marți

21 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 august, 2011

Uniunea Naţională pentru Progresul României a solicitat premierului Emil Boc să ceară Autorităţii Electorale Permanente un punct de vedere privind posibilitatea modificării Legii electorale, a declarat, sâmbătă, vicepreşedintele UNPR, Şerban Mihăilescu.

”În România, în anul de graţie 2004, am înfiinţat o unitate care se cheamă Autoritatea Electorală, care e dotată cu un preşedinte cu rang de ministru, care are un aparat, bănuiesc, corespunzător, care are adjuncţi, reprezentare în judeţe şi care tace cu distincţie la toate aceste chestiuni. Nu poţi face de câte ori eşti la putere sistemul care îţi convine ţie cel mai mult”’, a spus Mihăilescu, la o şcoală de vară a UNPR, la Gura Humorului.

Joi, preşedintele Traian Băsescu s-a exprimat pentru ca la alegerile parlamentare din 2012 să se renunţe la redistribuirea voturilor în funcţie de scorul partidului şi să se meargă pe un vot uninominal necompensat, de preferat într-un singur tur de scrutin, aşa cum se vor alege şi primarii.


”Sunt adeptul, fără rezerve, al votului uninominal curat, nu al votului uninominal compensat, cum avem acum. În interiorul coaliţiei am redeschis subiectul. Categoric, susţin ideea votului uninominal necompensat, în două tururi sau într-un singur tur. Acum avem situaţii absolut aberante, că oameni care au fost pe locul întâi nu au intrat, ci a intrat cel de pe locul doi sau trei, ca urmare a procesului de compensare. Da, cred că pentru 2012 ar trebui să venim pe votul uninominal necompensat, într-un tur sau în două tururi. Dacă s-a făcut pentru primari alegere într-un singur tur, de ce nu s-ar face şi pentru membrii Parlamentului alegeri într-un singur tur?”, a spus Băsescu, la Sulina.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: