miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 martie, 2011

Comisia Europeană a deblocat joi a patra tranşă, în valoare de 1,2 miliarde de euro, din împrumutul pentru România convenit în 2009, şi a subliniat că autirităţile de la Bucureşti au îndeplinit condiţiile stabilite în memorandumul privind acordul, informează AFP.

România a primit astfel 4,85 de miliarde de euro, din acordul de împrumut cu CE, în valoare de 5 miliarde de euro, convenit în mai 2009, în cadrul unui acord multilateral de asistenţă financiară de aproape 20 de miliarde de euro, la care participă şi Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.

În cadrul acordului, Guvernul Româniai s-a angajat să reducă deficitul public, care a scăzut de la 7,2% din PIB în 2009 la 6,7% în anul 2010 şi ar trebui să ajungă la 4,4% în cursul acestui an.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Scadeţa acestui acord este luna aprilie, iar România a hotărât să încheie un nou acord pe doi ani cu FMI şi UE, însă această înţelegere va fi de tip preventiv.

Noul acord urmează să prevadă un împrumut de 5 miliarde de euro care nu vor fi folosiţi decât în cazul unei crize majore.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: