De 10 ori mai puțin decât MEDIA europeană: atât cheltuie România pe locuitor pentru prevenția în sănătate. Observații

O analiză publicată de Eurostat a plasat România pe ultimul loc în UE la cheltuielile pe locuitor pentru prevenție în sănătate, cu doar 8 euro… Mai mult›
18.01.2021
Cloud-ul guvernamental – restanța esențială în digitalizarea administrației

Una dintre marile restanțe ale guvernului Orban în materie de digitalizare o reprezintă neadoptarea Legii cloud-ului guvernamental, componentă esențială pentru transformarea digitală a administrației românești.… Mai mult›
17.01.2021
Lecțiile ieșirii din criza precedentă, pentru criza actuală: istoria corelației PIB – salariu – inflație

În condițiile în care rezultatul economic este în scădere, cazul României anului 2020 (-5% pe primele trei trimestre), se pune problema sursei și a ritmului… Mai mult›
17.01.2021
România a consemnat în 2019 cea mai mare scădere a prețului caselor între statele UE. Evoluțiile din 2010 încoace și implicații

România a consemnat în 2019 cea mai mare scădere a prețului caselor între statele UE (valoare ajustată cu inflația), potrivit unei analize publicate de Eurostat.… Mai mult›
15.01.2021
Unificarea dreptei / Viitorul PNL va avea 14 prim-vicepreşedinţi. Motivul pentru care se înfiinţează Alianţa Creştin Liberală
de Victor Bratu 25.7.2014
Viitorul partid care va rezulta din fuziunea PNL-PDL va avea 14 prim-vicepreşedinţi.
Delegaţia Permanentă a PNL a stabilit, în ultima sa reuniune, lista liberalilor care vor deţine această poziţie: Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Marin Almăjanu, Alina Gorghiu, Cristian Buşoi şi Răducu Filipescu (preşedinte PNL Călăraşi).
Din partea PDL, prim-vicepreşedinţii viitorului partid vor fi: Cătălin Predoiu, Anca Boagiu, Liviu Negoiţă, Andreea Paul, Dorin Florea, Andrei Chiliman şi Mihai Răzvan Ungureanu.
Din structura centrală de conducere a PNL (aşa cum anunţa preşedintele Vasile Blaga că se va numi partidul după fuziune) vor face parte şi preşedinţii primilor zece organizaţii în ordinea descrescătoare numărului de voturi obţinute la europarlamentare, dar care nu au funcţii de vicepreşedinte, liderii grupurilor parlamentare şi liderii delegaţiilor de europarlamentari PNL şi PDL.
PNL are sâmbătă congres pentru a aproba protocolul de fuziune cu PDL, statutul noului partid şi calendarul acestei fuziuni. O reuniune similară- Convenţia Naţională- se va organiza şi la PDL, cu o ordine de zi identică.
Motivul pentru care se înfiinţează Alianţa Creştin Liberală
După voturile din organismele de conducere ale celor două formaţiuni, PNL şi PDL se vor reuni pentru o nouă şedinţă comună, unde se vor vota din nou documentele noului partid.
Candidatul la alegerile prezidenţiale va fi anunţat pe data de 5 august, iar în alegeri acest candidat va fi susţinut de Alianţa Creştin Democrată.
Motivul pentru care a fost aleasă această variantă politică este generat de temerea liderilor PNL şi PDL că noua formaţiune nu va putea fi înscrisă, din cauza contestaţiilor, în registrul formaţiunilor politice până la data de 15 septembrie- dată limită pentru înscrierea candidaţilor la alegerile din noiembrie.
Recent lansata propunere a preşedintelui PMP, Elena Udrea, care la Realitatea TV îşi exprima speranţa că dreapta va intra în alegerile prezidenţiale cu un candidat comun nu va fi luată în considerare, afirmă pentru cursdeguvernare.ro Ludovic Orban.
26.7.2014, 5:27 pm
Era firesc ca noul PNL sa nu intre cu un candidat comun la prezidentiale, cu partidul celui care in 2007 a “spart” (fostul) PNL, salvt de la extinctie de Tariceanu…