duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iunie, 2015

unicredit tiriac bankUniCredit Bank Austria AG cumpără acțiunile reprezentând 45% din UniCredit Țiriac Bank S.A. deținute de Țiriac Holdings Ltd., majorându-și astfel capitalul deținut în cadrul UniCredit Țiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6% – se arată într-un comunicat remis presei miercuri seară, de către UniCredit Tiriac Bank SA.

 Astfel, Țiriac Holdings Ltd. își vinde cele 45 de procente din UniCredit Țiriac Bank S.A. către UniCredit Bank Austria AG.

Ca rezultat, capitalul deținut de UniCredit Bank Austria AG in UniCredit Țiriac Bank S.A. crește de la 50,6% la 95,6%. Finalizarea tranzacției este preconizată înainte de sfârșitul lunii iunie 2015.


Părțile acordului au agreat să nu dezvăluie prețul de vânzare sau oricare alte detalii ale tranzacției. UniCredit Bank Austria AG ia in considerare formularea unei oferte acționarilor minoritari ai UniCredit Țiriac Bank S.A. pentru a le achiziționa acțiunile deținute.
Potrivit unor surse din piața bancară, valoarea tranzacției ar putea fi de ordinul sutelor de milioane de euro.

Carlo Vivaldi, Vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit și Șeful Diviziei Europa Centrală și de Est a UniCredit Bank Austria AG: “Aș dori să-i mulțumesc lui Ion Țiriac și reprezentanților Țiriac holding pentru colaborarea excelentă și pentru angajamentul arătat în ultimii ani. În urma achiziției de la Royal Bank of Scotland a portofoliilor de clienți de retail și corporate din România, continuăm acum să ne consolidăm și să ne extindem poziția pe piața din România prin această tranzacție.”

România este o piață atractivă, care se încadrează pe o tendință crescătoare, al cărei PIB este previzionat să crească în 2015 cu 2,7%. Ca țară din Uniunea Europeană orientată spre exporturi,

România ar trebui să poată beneficia pe deplin de avantajele competitive, de cadrul general favorabil al legăturilor economice strânse cu Germania, în vreme ce politica BCE de relaxare cantitativă generată de programul de cumpărare de obligațiuni și active din zona euro ar trebui să stimuleze fluxurile de capital și să țină nivelul costului de finanțare scăzut.


UniCredit Țiriac Bank S.A. este o bancă românească cu sediul în București și este membră a rețelei UniCredit din Europa Centrală și de Est. La nivel național, banca este prezentă prin intermediul unei rețele de 180 de sucursale și a unei echipe de aproximativ 3.350 de angajați.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: