sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2020

Guvernul Ungariei pregătește introducerea unei scheme de sprijin pentru investiții destinată exportatorilor, a anunțat ministrul afacerilor externe și a comerțului, Péter Szijjártó, scrie Hungary Today. În luna martie, Ungaria a înregistrat un excedent comercial de aproape un miliard de euro.

Schema de ajutor va fi gestionată de banca de comerț extern din Ungaria, Eximbank, care va lansa trei noi produse de creditare.

Creditele la costuri preferențiale vor fi disponibile companiilor care doresc realizarea de investiții. De asemenea, banca va oferi împrumuturi pentru capital de lucru, dobânzile fiind de 0,1% pentru companiile mici care aplică în primul an. În plus, Eximbank va mai lansa o schemă de garantare care le va permite companiilor să își mențină liniile actuale de creditare și îi va proteja de efectele negative ale plăților întârziate de partenerii externi de comerț.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”De asemenea, Uniunea Europeană ne-a permis să oferim finanțări în cuantum de maximum 800.000 de euro, fără monitorizare și analiză excesivă pentru investiții la companiile a căror activitate a fost afectată de criza coronavirus”, a declarat Péter Szijjártó.

În martie, Ungaria a consemnat un excedent comercial de 929 de milioane de euro. Exporturile au înregistrat o creștere de 13%, la 8,2 de miliarde de euro, iar importurile un avans de 9,8%, la 7,3 de miliarde de euro. Astfel, în primele trei luni ale anului, Ungaria a avut un excedent comercial de 2,5 miliarde de euro, potrivit datelor statistice.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: