duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 martie, 2021

Ungaria nu va recunoaşte „certificatele verzi digitale” propuse de Comisia Europeană în cazul în care certificatele emise de autoritățile maghiare nu sunt recunoscute de celelalte state membre UE, anunță Digi24, care citează site-ul HungaryToday.hu.

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, proiectul „Certificatului verde digital” (Digital Green Certificate), un instrument descris drept„nediscriminatoriu” şi „temporar”, care, dacă va fi aprobat de Consiliul European şi de Parlamentul UE, ar urma ”să faciliteze circulaţia în spaţiul comunitar”.

Problema Budapestei este că folosește pentru imunizare vaccinuri produse de Rusia și China, iar proiectul european vorbește doar de certificate de imunizare care demonstrează vaccinarea exclusiv cu vaccinuri autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului.


Până în prezent, Agenţia Europeană a Medicamentelor a aprobat patru vaccinuri anticoronavirus: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford şi Johnson & Johnson. Ungaria şi Slovacia au achiziţionat vaccinuri din afara Uniunii Europene.

Ungaria utilizează vaccinurile Sinopharm (China) şi Sputnik V (Rusia). Comisia Europeană a subliniat că vor fi acceptate doar certificatele care confirmă vaccinarea cu produse aprobate în spaţiul UE, precizând însă că „statele membre pot decide să accepte vaccinuri suplimentare”.

Cetăţenii ungari vaccinaţi ar putea fi nevoiţi eventual să demonstreze prin teste că nu au coronavirus sau că au anticorpi după vindecare.

Guvernul Ungariei avertizează că va recunoaşte certificatele pe bază de reciprocitate. Dacă alte ţări nu recunosc certificatele de vaccinare emise de Ungaria, „atunci, pe baza reciprocităţii, Ungaria nu va accepta certificatele din ţările care nu le acceptă pe cele din Ungaria”, afirmă Gergely Gulyás, ministrul ungar pentru Politicile Cabinetului.


Certificatul european ar urma să conţină date despre vaccinarea anti-Covid-19, despre rezultate negative la teste pentru depistarea coronavirusului sau despre prezenţa anticorpilor după vindecarea de Covid-19.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: