joi

9 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 martie, 2021

Armata indoneziană, prima la vaccinare

AstraZeneca a precizat duminică faptul că vaccinul său anti-Covid nu conține ingrediente derivate din carne de porc, fiind nevoită astfel să combată informații vehiculate în Indonezia, țara cu cea mai mare populație musulmană din lume, potrivit cărora vaccinul ar încălcă legea islamică.

Indonesia Ulema Council, cel mai înalt consiliu musulman al țării, a decretat vineri că vaccinul AstraZeneca este “haram” (interzis), din cauză că în procesul de fabricație se folosește “tripsina din pancreasul de porc”.

Purtătorul de cuvânt al AstraZeneca din Indonezia, Rizman Abudaeri, a precizat, potrivit Reuters, că “în toate etapele procesului de producție, vaccinul nu folosește și nu intră în contact cu produse derivate din carne de porc sau alte produse animale”.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Faptele din ”Dosarul AstraZeneca” și problema de moment a popoarelor europene”)


Autoritățile medicale din Indonezia au aprobat vineri utilizarea vaccinului AstraZeneca, după ce au analizat rapoartele Agenției Europene a Medicamentului referitor la informațiile conform cărora vaccinul ar  provoca tromboze unaora dintre persoanele vaccinate din Europa.

Indonezia se confruntă cu unul dintre cele mai grave focare de coronavirus din Asia, cu peste 1,4 milioane de cazuri și 39 de mii de decese, de la începutul pandemiei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: