joi

7 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 septembrie, 2020

Grupul de Comunicare Strategică a făcut vineri ultimele recomandări, înainte de începerea, luni, a școlii în învățământul preuniversitar.

Este vorba de reguli și recomandări de conduită sanitară pe care elevii trebuie să le aibă în vedere pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Important: Ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat sâmbătă, la B1TV, că părinții nu trebuie să vină cu avizul epidemiologic din prima zi de școală, aceasta fiind necesară doar în momentul în care copilul revine la cursuri după trei zile de absență de la școală.


La nivel național, școala va începe luni, 14 septembrie, cu 12.610 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (cursuri normale cu toți elevii), 4.892 în Scenariul 2 (hibrid și în clase și online, prin rotație în grupe de copii), respectiv 238 în Scenariul 3 (exclusiv online).

În București, 17 școli  vor începe cursurile în Scenariul 3 (doar online).

(Descărcați AICI recomandările oficiale)

Trei lucruri sunt cele care ne țin în siguranță: masca, distanța și spălatul mâinilor, spune Grupul de Comunicare Strategică în documentul remis presei vineri, care precizează:

Masca trebuie purtată astfel încât să acopere atât nasul, cât și gura, pentru că reduce masiv riscul de răspândire a virusului.


Care sunt beneficiile purtării sale:

  • Atunci când e purtată atât de persoana potențial infectată, cât și de cea neinfectată, se reduce la minimum riscul de transmitere a virusul mai departe.
  • Utilizarea măștii în spații închise, cum este sala de clasă, previne transmiterea virusului atunci când mai multe persoane se află simultan într-o încăpere.
  • Tot masca face să poată fi redusă distanța minimă dintre persoane la cel puțin 1 metru în interior.

Masca trebuie purtată și în aer liber atunci când distanța dintre persoane nu poate fi menținută la cel puțin 1,5 metri sau atunci când un număr mare de persoane se află în aceeași zonă.

„Nu înlăturați masca și nu o purtați sub bărbie, în special atunci când vorbiți în apropierea unei alte persoane sau în sala de clasă. Masca este individuală și NU se oferă propria mască utilizată să fie purtată de o altă persoană.”

Distanța fizică trebuie păstrată la cel puțin un metru în interior, cu obligația purtării măștii, și cel puțin 1,5 metri în aer liber, atunci când nu este purtată masca.

  • În sala de clasă, trebuie menținută distanța atât față de colegi, cât și față de profesori, în timpul orelor, în pauze sau în momentul sosirii/plecării de la cursuri.
  • În cazul orelor de educație fizică vor fi evitate acele activități care presupun contactul direct între elevi sau prin intermediul obiectelor atinse frecvent (ex: jocul de echipă cu mingea)

Mâinile trebuie igienizate sau dezinfectate ori de câte ori atingem o suprafață care ar putea fi infectată (clanțe, mânere, balustrade, butoane de lift).

  • În sala de clasă, așezați-vă întotdeauna în același loc și evitați să atingeți obiectele colegilor, scaunele și băncile ocupate de aceștia.
  • Dezinfectați-vă mâinile de fiecare dată după ce atingeți obiecte sau suprafețe comune (cretă, burete, tablă).
  • Aveți grijă unde plasați ghiozdanul astfel încât să fie cât mai ferit de o posibilă contaminare.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: