marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 februarie, 2021

Amsterdam a devansat Londra, devenind cel mai mare centru de tranzacționare de acțiuni din Europa în ianuarie, beneficiind de faptul că Brexit a forțat investitorii din Uniunea Europeană să utilizeze platforme din interiorul blocului, scrie Reuters.

Bursele din capitala olandeză au tranzacționat, în medie, 9,2 miliarde de euro (11,15 miliarde de dolari) pe zi în ianuarie, față de 8,6 miliarde de euro valoarea tranzacțiilor medii din Londra, conform cifrelor Cboe Europe, care operează în ambele orașe.

În 2020, valoarea medie a tranzacțiilor bursiere de la Londra era de circa 17,5 miliarde de euro, locul al doilea în clasamentul european fiind adjudecat de Frankfurt, cu tranzacții medii zilnice de 5,9 miliarde de euro. Anul trecut, bursa de la Amsterdam era abia pe locul șase, cu o medie de 2,6 miliarde de euro tranzacții zilnice.

(Citiți și: ”Londra mai pierde o piață după Brexit: Tranzacțiile cu certificate verzi se mută în Țările de Jos”)


Creșterea Amsterdamului nu reprezintă o surpriză, deoarece platformele de acțiuni paneuropene Cboe și London Stock Exchange’s Turquoise din Londra au început pregătirile pentru deschiderea hub-urilor în capitala olandeză după ce Marea Britanie a votat în 2016 părăsirea UE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Peste 6 miliarde de euro de tranzacții zilnice au părăsit Londra pe 4 ianuarie în favoarea unor platforme din UE.

Anumite tranzacții cu instrumente derivate s-au mutat de la Londra la Amsterdam, iar Operatorul bursier Intercontinental Exchange Inc. (ICE) a anunțat săptămâna aceasta că tranzacționarea emisiilor de carbon din UE se va muta din Londra în orașul olandez la sfârșitul acestui an.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: