duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 septembrie, 2016

hahnUniunea Europeană este gata să reia finanțarea Republicii Moldova doar dacă autoritățile de la Chișinău vor avansa pe calea reformelor și vor semna un Acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional (FMI), a declarat, luni, comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, aflat într-o vizită de o zi de documentare la Chișinău.

„UE așteaptă acum de la Republica Moldova fapte concrete: lupta împotriva corupției, reforme în audiovizual, investigarea furtului miliardului, colaborare cu societatea civilă”, a afirmat Johannes Hahn. „UE rămâne determinată să susțină Republica Moldova, dar așteaptă rezultate concrete”, a mai spus oficialul, citat de Radio Chișinău.

„Vom relua susținerea financiară după semnarea Acordului cu FMI. Sperăm ca FMI să ia o decizie favorabilă în privința Republicii Moldova în octombrie”, a declarat comisarul european, insistând ca autoritățile moldovene „să se concentreze acum pe implementarea reformelor”.


El și-a exprimat speranța că alegerile prezidențiale programate la 30 octombrie vor avea loc într-o manieră deschisă, democratică, cu respectarea legislației naționale și internaționale în domeniu, subliniind necesitatea respectării angajamentelor asumate față de OSCE și Consiliul Europei privind dreptul de a alege și de a fi ales.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Republica Moldova, a spus la rândul său premierul moldovean Pavel Filip, va depune eforturi susținute în vederea avansării pe calea aplicării angajamentelor asumate față de partenerii europeni, asocierea la spațiul comunitar fiind una din prioritățile actualei guvernări, a subliniat el.

Aceasta este a doua vizită a lui Johannes Hahn la Chișinău în calitate de comisar european, prima având loc pe 6 noiembrie 2014, amintește postul de radio menționat.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: